Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση συνεταίρων η ΕΛΒΙΕΜΕΚ

Τι αλλάζει στην εισηγμένη εταιρεία μετά την πώληση της δραστηριότητας του φωτοβολταϊκού πάρκου. Τα σχέδια για τα δύο μεγάλα ακίνητα που διαθέτει και η αναζήτηση συνεργατών και επενδυτών.

Σε αναζήτηση συνεταίρων η ΕΛΒΙΕΜΕΚ

H ολοκλήρωση της πώλησης φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1,973 MW έναντι 3 εκατ. ευρώ θα απαλλάξει την ΕΛΒΙΕΜΕΚ από τον δανεισμό της συγκεκριμένης δραστηριότητας (γύρω στα 2,3 εκατ. ευρώ), θα μειώσει περαιτέρω το υπόλοιπο προς τις τράπεζες κατά 2,25 εκατ. και επιπλέον θα ενισχύσει τα διαθέσιμα της εταιρείας κατά περίπου 700 χιλ. ευρώ.

Το κυριότερο πλεονέκτημα ωστόσο -σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης- είναι ότι θα εξασφαλιστεί  ρευστότητα προκειμένου να επιτευχθούν συνεργασίες στα δύο projects που επιδιώκει στα αντίστοιχα -μεγάλης έκτασης- ακίνητα που διαθέτει.

Ειδικότερα, η ΕΛΒΙΕΜΕΚ κατέχει: α) Ακίνητο έκτασης 832 στρεμμάτων στα Οινόφυτα (κοντά στην Εθνική Οδό, εφαπτόμενο με το σιδηροδρομικό δίκτυο), το οποίο θέλει κάποια μελλοντική στιγμή να μετεξελίξει σε μεγάλο εμπορευματικό κέντρο (προφανώς μέσω συνεργασιών, λόγω των υψηλών κεφαλαίων που απαιτούνται) και β) Έκταση 174,8 στρεμμάτων στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας, στην οποία σχεδιάζεται χώρος διαχείρισης απορριμμάτων-αποβλήτων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, «η ρευστότητα που θα εξασφαλίσει η εταιρεία δια της πωλήσεως του κλάδου (φωτ/κό πάρκο), θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει την άδεια εγκατάστασης µονάδας διαλογής, υποσυσκευασίας και διακίνησης προϊόντων ανακύκλωσης που έχει λάβει για την ιδιοκτησία της στον Άγιο Θωµά Βοιωτίας.

Η εταιρεία ευρίσκεται σε αναζήτηση συνεργατών και επενδυτών για την υλοποίηση αυτής της επιχειρηµατικής ιδέας. Μέχρι τώρα δεν επέτυχε να ολοκληρώσει κάποια σχετική συµφωνία, παρότι υπήρξαν ευκαιρίες, διότι δεν υπήρχε η δυνατότητα ίδιας συµµετοχής σε οποιοδήποτε σχήµα εµφανιζόταν, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Παράλληλα η εταιρία θα αναζητά και ευκαιρίες για την αξιοποίηση της µεγάλης έκτασης στα Οινόφυτα, µεγέθους 830 στρεµµάτων. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλες µορφές αξιοποίησης της έκτασης, όπως ιδιωτικά κολέγια, ιδιωτική κλινική - νοσοκοµείο - κέντρο αποκατάστασης ασθενών, αθλητικό κέντρο κ.ά., αλλά η εταιρεία επιθυµεί να εξαντλήσει τη δυνατότητα να δηµιουργήσει στον χώρο της το µεγαλύτερο εµπορευµατικό κέντρο συνδυασµένων µεταφορών στα Βαλκάνια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v