Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς-Σελόντα: Στροφές πριν… την τελική ευθεία

Νέες συναντήσεις συμβούλων με Diorasis και Amerra, σε μια προσπάθεια να συγκλίνουν τα σχέδια σύμβασης πώλησης. Στα τέλη της εβδομάδας, νέα συνάντηση συμβούλων με τις τέσσερις πωλήτριες τράπεζες για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Νηρεύς-Σελόντα: Στροφές πριν… την τελική ευθεία

Νέο γύρο συναντήσεων, τόσο με τις Amerra και Diorasis, όσο και με τις τέσσερις τράπεζες που αποτελούν τους εντολείς τους στον διαγωνισμό πώλησης του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα (project Nemo) θα έχουν αυτή την εβδομάδα οι σύμβουλοι.

Lazard, PwC και A&M θα συναντηθούν Τετάρτη και Πέμπτη με τους δύο επενδυτές, που έχουν καταθέσει τις καλύτερες προσφορές, σε μια προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης των δύο διαφορετικών σχεδίων σύμβασης πώλησης (SPAs). Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί η κατεύθυνση των βελτιώσεων, προκειμένου να διαμορφωθεί, σταδιακά, ένα κοινά αποδεκτό SPA, βάσει του οποίου θα συγκριθούν οι προσφορές. Πρόκειται για διαδικασία που εκτιμάται ότι θα απαιτήσει χρόνο καθώς πέραν των αρχιτεκτονικών διαφορών, που διέπουν τις δύο προσφορές, υπάρχουν και διαφορετικές οπτικές από τις πωλήτριες τράπεζες, όπως έγραψε το Euro2day.gr.

Προς τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, οι σύμβουλοι πώλησης θα συναντηθούν με τις τράπεζες, προκειμένου οι τελευταίες να δώσουν οδηγίες για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας. Παρά την πίεση που υπάρχει από πλευράς των δύο επενδυτών να αποκτήσει η διαδικασία «οδικό χάρτη» και χρονοδιάγραμμα, δεν διαφαίνεται, σύντομα, μια τέτοια εξέλιξη.

Η διαδικασία προχωρά αργά και θα απαιτηθεί χρόνος ως τον Απρίλιο για την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, σημειώνουν τραπεζικά στελέχη. «Σε μια καλή χρονιά για τις τιμές σε τσιπούρα και λαβράκι, ο χρόνος δεν είναι εχθρός» αναφέρουν χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει επανακαταμέτρηση του ιχθυοπληθυσμού, όταν κλείσει η συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v