Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Προχωρά στην πώληση δύο νέων πακέτων κόκκινων δανείων

Απο τα δυο πακέτα της τράπεζας που θα βγούν προς πώληση το πρώτο θα περιέχει καταναλωτικά χωρίς εξασφαλίσεις, ενώ το δεύτερο θα αποτελείται από δάνεια με εξασφαλίσεις. Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη για stress test και πλειστηριασμούς.

Eurobank: Προχωρά στην πώληση δύο νέων πακέτων κόκκινων δανείων

Την εκτίμηση ότι ο στόχος μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 2,4 δισ. ευρώ το 2018 είναι απόλυτος εφικτός εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων στους αναλυτές.

Η τράπεζα θα προχωρήσει στην πώληση δύο νέων πακέτων κόκκινων δανείων τους επόμενους μήνες: Το ένα θα είναι ίδιο με το πακέτο που πούλησε το 2017 και θα περιέχει καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις. Το άλλο θα αποτελείται από δάνεια με εξασφαλίσεις.

Στα μέτρα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία θα ενταθούν το 2018 περιλαμβάνονται σύμφωνα με τα στελέχη της Eurobank: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ο αριθμός των οποίων θα φθάσει για την τράπεζα τους 200 πλειστηριασμούς τον Μάρτιο από 26 τον Ιανουάριο. Η αύξηση των υποθέσεων που θα ρυθμίζονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού και το ξεκαθάρισμα του νόμου Κατσέλη, στον οποίο όπως είπαν τα στελέχη της τράπεζας κρύβονται αρκετοί στρατηγικά κακοπληρωτές.

Η τράπεζα συμμετέχει ενεργά στους πλειστηριασμούς σε ποσοστό 16%-17% καθώς, όπως εξήγησαν, μπαίνει στη διαδικασία των προσφορών προκειμένου να συμβάλλει στην επιτυχία τους. Επίσης, στο καλάθι των δράσεων περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις δανείων ο ρυθμός των οποίων αυξάνεται σε μηνιαία βάση. "Η κουλτούρα πληρωμών βελτιώνεται", τόνισαν και απέδωσαν την αλλαγή συμπεριφοράς των δανειοληπτών και στον φόβο των πλειστηριασμών.

Τι είπαν για την Bad Bank

"Η ιδέα ίδρυσης μιας bad bank είναι ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σύνθετο εγχείρημα, η υλοποίηση του οποίου απαιτεί πολλές εγκρίσεις", σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

Stress test

Φειδωλοί ήταν στις δηλώσεις τους όσον αφορά τα τεστ αντοχής. Τόνισαν λοιπόν ότι τις επόμενες εβδομαδες θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τον SSM προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα του επόπτη και να τρέξει η τελική άσκηση από την οποία θα προκύψει το αποτέλεσμα ανά τράπεζα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v