«Επίσημο» ενδιαφέρον της Fosun για Εθνική Ασφαλιστική

Επανέρχεται ο κινεζικός όμιλος για την ασφαλιστική. Περιμένει άρση της αποκλειστικότητας για την προτιμητέα Exin. Ζητά επανεξέταση των οικονομικών στοιχείων και υπόσχεται εκ νέου υποβολή προσφοράς.

«Επίσημο» ενδιαφέρον της Fosun για Εθνική Ασφαλιστική

Το ενδιαφέρον της για την Εθνική Ασφαλιστική επαναδιατυπώνει η κινεζική Fosun, σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένοντας να επανέλθει όταν αρθεί η αποκλειστικότητα όσον αφορά την προσφορά της Exin, αν και με διαφορετικό τίμημα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ασφαλιστική εταιρία εκ μέρους των Κινέζων, μετά τα προβλήματα που εμφάνισε η συμφωνία με το σχήμα Exin/Calamos. 

«Η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής», δήλωσε η Kang Lan, εκτελεστική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου, σε γραπτή απάντησή της σε ερωτήσεις του πρακτορείου. 

«Η στρατηγική της Fosun και η ισχυρή πίστη της στην ελληνική εταιρία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι θα μας υπολογίσουν, εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal», αναφέρει η κ. Lan.

Η Fosun ωστόσο θα «χρειαστεί να επαναξιολογήσει τα οικονομικά της εταιρείας, πριν προχωρήσει σε ανανεωμένη προσφορά», σύμφωνα με την κ. Lan.

Επίσημες πηγές του κινεζικού ομίλου αναφέρουν ότι «η Fosun φέρνει εμπειρία, δέσμευση και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, για να υποστηρίξει το φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ως μεγάλος επενδυτής θέλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της χώρας, φέρνοντας σημαντικά οφέλη και στους πολίτες», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Η εταιρεία έχει επενδύσεις πάνω από 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω της άμεσης συμμετοχής της στη Folli Follie και έμμεσα μέσω των Thomas Cook Group Plc και Club Med SAS, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ έχει συμμετοχή και στο Ελληνικό.

Η Fosun διαθέτει ήδη μια παγκόσμια ασφαλιστική πλατφόρμα που εκτείνεται από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ευρώπη, η Fosun απέκτησε πριν από 4 χρόνια τη Fidelidade, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v