Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: Είσοδος σε νέες κατηγορίες και επενδύσεις €10 εκατ. στη διετία

Συνθήκες σταθερότητας στην αγορά διακρίνει η διοίκηση της αλυσίδας. Σκέψεις για επέκταση στον κλάδο λευκών ηλεκτρικών συσκευών. Κέρδισε μερίδια το 2017.

Πλαίσιο: Είσοδος σε νέες κατηγορίες και επενδύσεις €10 εκατ. στη διετία

Με την εκτίμηση πως η οικονομία εισέρχεται σε μια φάση σταθερότητας αλλά και την αναγνώριση πως το λιανεμπόριο αλλάζει ραγδαία, η διοίκηση της Πλαίσιο προγραμματίζει αυξημένες επενδύσεις της τάξης των 10 εκατ. ευρώ την προσεχή διετία, στις οποίες εντάσσεται και η διείσδυση της εταιρίας σε νέες προϊοντικές κατηγορίες.

Αν και η διοίκησή της κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των αναλυτών στην ΕΘΕ απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν επίκεται η είσοδός της στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές -σενάριο που επεξεργάζεται εδώ και καιρό-, εν τούτοις παραδέχθηκε πως το λιανεμπόριο δεν κινείται πλέον στα παραδοσιακά του όρια.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου Κώστα Γεράρδο, «οι προϊοντικές κατηγορίες μπερδεύονται», φέρνοντας ως παράδειγμα την είσοδο της αλυσίδας στα σχολικά είδη, απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον προγραμματισμό της Πλαίσιο, ο οποίος περιλαμβάνει και τις παραπάνω ποσοτικοποιημένες επενδύσεις.

Κατά τον ίδιο, δεν επίκεινται θεαματικές επεκτάσεις δικτύου (σήμερα η αλυσίδα μετρά 22 σημεία), καθώς η διασταύρωση φυσικών και ηλεκτρονικών καναλιών οδηγεί τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου καταστήματος, όπου θα προσφέρεται η μέγιστη δυνατή καταναλωτική εμπειρία.

Πάντως η διοίκηση του ομίλου επέμεινε στο σχέδιο οργανικής ανάπτυξης της αλυσίδας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν περιλαμβάνεται στα σχέδιά της η ενσωμάτωση μιας άλλης οντότητας.

Η διοίκηση της αλυσίδας ανάφερε ότι μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης, διακρίνει σημάδια σταθεροποίησης -που επιβεβαιώνονται και από τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, όπου οι επιδόσεις είναι θετικές-, συμπληρώνοντας πως αυτή η συνθήκη τής επιτρέπει να προχωρήσει σε επιθετικότερες κινήσεις.

Σημειώνεται ότι η εταιρία διαθέτει καθαρό ταμείο 50 εκατ. ευρώ, το οποίο «χτίστηκε» σύμφωνα με τον πρόεδρο και ιδρυτή της αλυσίδας κ. Γιώργο Γεράρδο, προκειμένου η αλυσίδα να αντέξει στις πιέσεις της κρίσης και του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα δε με τον κ. Κ. Γεράρδο, και στο μέλλον αναμένεται να διατηρηθεί η πολιτική των συγκρατημένων περιθωρίων κέρδους, ελέω ανταγωνισμού, και με άξονα τη σταθερή ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς της Πλαίσιο. Το 2017, σύμφωνα με τον κ. Γεράρδο, η αλυσίδα διεύρυνε τα μερίδιά της στον τομέα της τηλεφωνίας και των υπολογιστών και έμεινε σταθερή στον τομέα των τηλεοράσεων.

Ενίσχυσε δε περαιτέρω (+12%) τις διαδικτυακές της πωλήσεις, οι οποίες πλέον αντιστοιχούν στο 10% του συνολικού κύκλου εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v