Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κεφαλαίου δρομολογεί η Βαρβαρέσος

Στόχος η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 4,7 εκατ. ευρώ. Προκαταβολές 330 χιλ. ευρώ έναντι μελλοντικής ΑΜΚ από τους βασικούς μετόχους. Ξεκίνησαν συζητήσεις για ενδεχόμενη συμμετοχή επενδυτικών funds.

Αύξηση κεφαλαίου δρομολογεί η Βαρβαρέσος

Την ώρα που οι βασικοί μέτοχοι της βορειοελλαδίτικης νηματουργίας έχουν προκαταβάλει ποσό 330 χιλ. ευρώ έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας «συνεχίζει να κάνει προσπάθειες και επαφές για την εύρεση επενδυτή για χρηματοδότηση του επενδυτικού της σχεδίου και εισροή νέων κεφαλαίων. Βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτικά funds του εξωτερικού και επενδυτές για πιθανή χρηματοδότηση του Business Plan».

Ειδικότερα, η εταιρεία υπέβαλε τον Φεβρουάριο του 2017 αίτημα υπαγωγής επενδυτικού σχεδίου στο Νόμο 4399/2016 για επενδύσεις παραγωγικού εξοπλισμού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ και αναμένει την έγκρισή του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Βαρβαρέσος, «στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος γίνεται αλλαγή του ποιοτικού μίγματος των προϊόντων. Η αλλαγή αυτή επηρέασε αρνητικά τη χρήση 2017, αλλά θα επηρεάσει θετικά τα αποτελέσματα της εταιρίας στο μέλλον.

Μετά από διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες τράπεζες για τη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου και με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, ανοίχτηκε ειδικός λογαριασμός έναντι μελλοντικής αύξησης κεφαλαίου. Οι τράπεζες μέχρι στιγμής δεν συμμετείχαν στη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού προγράμματος, περιμένοντας την συμμετοχή του κύριου μετόχου, καθώς και την απόφαση της έγκρισης του υπουργείου.

Επειδή το επενδυτικό πρόγραμμα έπρεπε να ξεκινήσει και για τις ανάγκες και τη χρηματοδότησή του, ο κύριος μέτοχος κατέθεσε σταδιακά ποσά στον ειδικό αυτό λογαριασμό. Εντός του τρέχοντος έτους, θα ληφθεί απόφαση για ΑΜΚ και θα πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοση ενημερωτικού δελτίου στο πλαίσιο των νόμων που διέπουν τις εισηγμένες εταιρίες».

Το 2017 η Βαρβαρέσος αύξησε τις πωλήσεις της από τα 18,9 στα 19,35 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας προ φόρων ζημία 1,88 εκατ. από 1,96 εκατ. το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v