Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει στα κέρδη η Σφακιανάκης

Τι δήλωσε στην τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Τάκη. Πώς αναμένεται να εξελιχθεί φέτος η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου.

Επιστρέφει στα κέρδη η Σφακιανάκης

Στον στόχο της Σφακιανάκης για φετινή επιστροφή στην κερδοφορία αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Σταύρος Τάκη, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

«Η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο κινείται ανοδικά κατά 23%-24%, με τη βελτίωση να λαμβάνει χώρα τόσο στις εταιρικές πωλήσεις όσο και στη λιανική. Αυτό βέβαια που παρατηρείται είναι η τάση προτίμησης προϊόντων χαμηλότερων κατηγοριών. Αν δεν αλλάξει η τάση στο δεύτερο εξάμηνο, τότε η εγχώρια αγορά θα κλείσει για το σύνολο του έτους γύρω στις 105-110 χιλιάδες τεμάχια, έναντι 88 χιλιάδων το 2017.

Από την πλευρά της, η εταιρεία ακολουθεί την πορεία της αγοράς, με τα Suzuki να καταγράφουν άνοδο το πρώτο φετινό εξάμηνο γύρω στο 25%. Η ανοδική της πορεία επιβεβαιώνεται και από τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Σε σχετικό ερώτημα για το πώς ο όμιλος στοχεύει φέτος σε κερδοφόρο αποτέλεσμα (σε προ φόρων επίπεδο), όταν το πρώτο τρίμηνο ήταν σαφώς ζημιογόνο, η διοίκηση της Σφακιανάκης επισήμανε το γεγονός ότι τα τρίμηνα με την υψηλότερη εποχικότητα είναι το δεύτερο και το τρίτο.

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση της εταιρείας:

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι (οι βασικοί μέτοχοι έχουν εγγυηθεί να καλύψουν το όποιο αδιάθετο τμήμα της) και αυτή τη στιγμή αναμένεται η έγκρισή της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η ρύθμιση των δανείων του ομίλου με τις τράπεζες έχει ολοκληρωθεί, ενώ το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της μητρικής εταιρείας είναι θετικό (σε αντίθεση με εκείνο του ομίλου). Επίσης, η συνεχής κερδοφορία της θυγατρικής Speedex κατά τα τελευταία χρόνια αναμένεται να φέρει στο τέλος του 2018 τα ίδια κεφάλαιά της σε επίπεδο που να προσεγγίζει το μηδέν και από το 2019 σε θετικό έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v