Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Αρνήθηκε πρόταση διεύρυνσης του ορίου πληρωμών

Διοίκηση και δικηγόροι της εταιρείας αρνήθηκαν την πρόταση της Farallon για δυνατότητα πληρωμών και σε προμηθευτές, Δημόσιο, ταμεία, ΔΕΚΟ ως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Αναβολή για Δευτέρα στην εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.

Euromedica: Αρνήθηκε πρόταση διεύρυνσης του ορίου πληρωμών

Την πρόταση του μεγαλοπιστωτή της, Farallon, για διεύρυνση του ορίου πληρωμών, που επιτρέπει η προσωρινή διαταγή απαγόρευσης μεταβολής της κινητής περιουσίας της Euromedica, αρνήθηκαν πριν από λίγο διοίκηση και δικηγόροι της, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το αν η εισηγμένη προκρίνει, όντως, τη διαφύλαξη του αγαθού της υγείας και της ζωής των νοσηλευόμενων ασθενών.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης της προσωρινής διαταγής, με την οποία απαγορεύεται κάθε υλική και νομική μεταβολή της κινητής περιουσίας της Euromedica, με εξαίρεση την πληρωμή μισθοδοσίας και την οποία αποκάλυψε το Euro2day.gr.

Η Farallon εμφανίστηκε, σύμφωνα με στελέχη της, έτοιμη να υποβάλει στο δικαστήριο δικόγραφο με το οποίο συναινούσε να διευρυνθεί το όριο πληρωμών, που αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε η εταιρεία να μπορεί να καταβάλει, πέραν της επιτρεπόμενης μισθοδοσίας, και πληρωμές προς προμηθευτές, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ.

Η πλευρά της Euromedica, η οποία εκπροσωπούνταν στο Δικαστήριο από το διευθύνοντα σύμβουλο και τους νομικούς συμβούλους, κατόπιν και επικοινωνίας που είχε με μέλος της οικογένειας Λιακουνάκου, απέρριψε, σύμφωνα με τη Farallon, την πρότασή της, ζητώντας αναβολή της αίτησης αναίρεσης για τη Δευτέρα, λόγω ενός τυπικού θέματος.

Η κατάθεση της φόρμουλας από τη πλευρά του μεγαλοπιστωτή της Euromedica έγινε κατόπιν προφορικών συζητήσεων, που προκάλεσε η διοίκηση της εισηγμένης, προκειμένου να βρεθεί τρόπος καταβολής των βασικών υποχρεώσεων της εταιρείας και να μην τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία των νοσοκομείων και η ζωή των νοσηλευόμενων.

Η απόρριψή της δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, όταν η ίδια η Euromedica με την τελευταία της ανακοίνωση ανέφερε ότι «λόγω του αντικειμένου δραστηριότητάς της, στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και της επιτακτικής ανάγκης διαφύλαξης του έννομου αγαθού της υγείας και της ζωής των νοσηλευομένων ασθενών της, ανέλαβε άμεσα τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για επικοινωνία με τους πιστωτές της με στόχο τη ταχύτερη διευθέτηση του θέματος.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v