Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολύ κοντά σε deal στον χώρο της ενέργειας

(upd) Προχωρημένες συζητήσεις ανάμεσα σε ανεξάρτητο προμηθευτή ρεύματος (Ηρων) με εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών (Elinoil). Στόχος, η κοινή δραστηριοποίηση σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο. Συγκεντρώνεται ο κλάδος.

Πολύ κοντά σε deal στον χώρο της ενέργειας

Νέο deal «ψήνεται» στην εγχώρια αγορά ενέργειας, στον απόηχο των αλλαγών που συντελούνται στον συγκεκριμένο κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξάρτητος προμηθευτής ηλεκτρικού ρεύματος που ανήκει σε μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών για την από κοινού δραστηριοποίηση στην πώληση ηλεκτρική ενέργειας και φυσικού αερίου.

Πρόκειται για την Ηρων και την εισηγμένη στο χρηματιστήριο Elinoil. Οι δύο εταιρίες, όπως αναφέρουν πηγές, είναι κοντά σε συμφωνία, η οποία δεν αποκλείεται και να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο Τετάρτη.

Η Ηρων είναι από τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, η οποία κατέχει και άδεια προμήθειας φυσικού αερίου. Η Elinoil κατέχει περισσότερα από 600 πρατήρια υγρών καυσίμων, τρία δεξαμενόπλοια και τρεις αποθηκευτικούς χώρους, ενώ διαθέτει και άδεια προμήθειας φυσικού αερίου.

Το deal μεταξύ των δύο πλευρών είναι εκτός της κοινής καθόδου στην προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου και η πώληση του συγκεκριμένου καυσίμου μέσω του δικτύου των πρατηρίων.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στις κινήσεις των παικτών στην εγχώρια αγορά ενέργειας, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για τη μεγαλύτερη απόσπαση μεριδίων από τις κρατικές επιχειρήσεις που δεσπόζουν στην ηλεκτρική ενέργεια και στο φυσικό αέριο.

Εντός του καλοκαιριού είχε ανακοινωθεί και η εξαγορά της εταιρίας προμήθειας ρεύματος NRG από τη Μotor Οil, σηματοδοτώντας την είσοδο του ομίλου στη λιανική πώληση.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ήδη έχει ανοίξει κύκλος της συγκέντρωσης των επιχειρήσεων με την εξαγορά μικρότερων από μεγάλους «παίκτες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v