Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεκτή η αίτηση προστασίας της Folli Follie

Ναι στην αίτηση της FFG αλλά όχι σε αυτές της Folli Follie Συμμετοχών και της Αικ. Κουτσολιούτσου, είπε το Πρωτοδικείο. Η σκληρή κόντρα με τις τράπεζες. Το χαρτί του υποψήφιου επενδυτή και η διαπραγμάτευση.

Δεκτή η αίτηση προστασίας της Folli Follie

Την πολυπόθητη παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Follie έδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο, το οποίο ωστόσο απέρριψε το αίτημα προστασίας τόσο της θυγατρικής της Folli Follie Συμμετοχών, όσο και της βασικής μετόχου και μέλους της διοίκησης κ. Αικατερίνης Κουτσολιούτσου.

Επίσης, ήρθη η προστασία τόσο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, όσο και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Η παραπάνω απόφαση επιτρέπει τη ρευστοποίηση ποσοστού 10% της Αττικά Πολυκαταστήματα, το οποίο ανήκει στη Folli Follie Συμμετοχών και έχει ενεχυριαστεί στις τράπεζες, αλλά μπλοκάρει την εκποίηση του 25,5% της ίδιας εταιρίας που ανήκει στη μητρική και η οποία προστατεύεται και το επόμενο δίμηνο.

Η πολύωρη διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης κατέληξε σε μπρα ντε φερ μεταξύ της αιτούσας, από τη μια, και των πιστωτριών τραπεζών, από την άλλη, οι οποίες σύσσωμες τάχθηκαν κατά των μέτρων προστασίας, μαζί ασφαλώς με το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ (όπως κάνουν πάντα).

Επίσης, οι εργαζόμενοι αλλά και εκπρόσωποι ομολογιούχων που αθροιστικά εκπροσωπούν 210 εκατομμύρια ευρώ άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση κατά της αίτησης προστασίας. Ανάμεσά τους και η UBS, η οποία εκπροσώπησε τους ομολογιούχους του δανείου 150 εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετικό φράγκο, που εκδόθηκε το 2017. Πάντως η ίδια άσκησε ανταίτηση, ζητώντας μεν να εγκριθεί η προστασία αλλά να μην αλλάξουν βασικά κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Στην ακροαματική διαδικασία, πέραν της αντιπαράθεσης, προέκυψε επισήμως και ρητώς και από τους τρεις μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ της Folli Follie πως υπάρχει δεσμευτικό ενδιαφέρον από υποψήφιο επενδυτή για την εξαγορά του 35,5% των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Μάλιστα ο Εμμανουήλ Ζαχαρίου, μέλος του Δ.Σ. της εισηγμένης και εκπρόσωπος της Folli Follie Συμμετοχών, ανέφερε ότι το τίμημα που προσφέρεται είναι της τάξης των 70 εκατ. ευρώ και πως ο υποψήφιος επενδυτής έχει επίσης πρόθεση να καταθέσει proof of funds στις τράπεζες.

Τόσο ο ίδιος όσο και έτερος μάρτυρας, ο Σ. Γκότσης, εργαζόμενος στην οικονομική Διεύθυνση της FFG, ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής είναι μέρος της λύσης για την επόμενη μέρα του ομίλου.

Συγκεκριμένα υποστήριξαν πως υπάρχουν συζητήσεις με τον επενδυτή για να αποκτήσει μερίδιο στην προβληματική εταιρία, στο πλαίσιο της εξυγίανσής της. Ανέφεραν μάλιστα ότι ο υποψήφιος «λευκός ιππότης» έχει δεχθεί τις προσωπικές εγγυήσεις των σημερινών βασικών μετόχων.

Οι τράπεζες, μέσω των συνηγόρων τους και του μάρτυρα κ. Χ. Σταματίου (Εθνική), εκτίμησαν πως η ρευστοποίηση του εν λόγω ποσοστού μέσω πλειστηριασμού, όπως προβλέπεται, δεν βλάπτει την αξία του ενεχύρου.

Το Euro2day.gr επικοινώνησε με μέλη του δ.σ. της εταιρίας προκειμένου να διασταυρώσει αν έχουν ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη πρόταση. Η Fosun απάντησε πως έχει πλήρη άγνοια.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας κατέθεσαν επίσης πως τα πορίσματα των ελέγχων θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του μήνα και πως η Deloitte θα έχει έως τα μέσα Οκτωβρίου (και εντός της περιόδου προστασίας) ετοιμάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης, στο πλαίσιο του άρθρου 106 α του πτωχευτικού κώδικα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v