Folli Follie: «Τρελές» εκπτώσεις προς άγραν ρευστότητας

Ταμειακά διαθέσιμα 86 εκατ. ευρώ διέθετε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αίτησης προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές. Στα 15 εκατ. ευρώ οι μηνιαίες ανάγκες μόνο για αγορές προϊόντων.

Folli Follie: «Τρελές» εκπτώσεις προς άγραν ρευστότητας

Σε εκπτώσεις που θυμίζουν… Black Friday προχωρά η Folli Follie για το ομώνυμο brand κοσμημάτων και αξεσουάρ, πραγματοποιώντας μια κίνηση ασυνήθιστη για την πάγια εμπορική της πολιτική. Οι εκπτώσεις προσεγγίζουν ακόμη και το 80% και αποτελούν συνέχεια μιας ακόμη αιφνιδιαστικής περιόδου bazaar που πραγματοποίησε ο όμιλος τον Ιούλιο και αφορούσε τον τομέα καλλυντικών και τις φίρμες κρεμικών (Shiseido) και αρωματικών (Cotty) προϊόντων που εκπροσωπεί στην Ελλάδα.

Στη φάση που διέρχεται και όπως εναργώς εξήγησαν στελέχη της διοίκησης κατά τη συζήτηση του αιτήματος προστασίας από τους πιστωτές του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα, ο όμιλος αναζητά ρευστότητα για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του.

Δεδομένου ότι οι προμηθευτές του απαιτούν προπληρωμές για την εκτέλεση παραγγελιών, ο όμιλος δαπανά τουλάχιστον για την εξυπηρέτηση των αγορών σε  Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία 15 εκατ. ευρώ μηνιαίως, όπως ανάφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Μ. Ζαχαρίου.

Με βάση στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση λήψης μέτρων προστασίας έναντι των πιστωτών (την οποία η μητρική εταιρία έλαβε έως το Νοέμβριο), ο όμιλος στις 31-05-2018 διέθετε στα ταμεία του 86 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ οι εμπορικές του απαιτήσεις κατά την ίδια ημερομηνία ανέρχονταν στα 78 εκατ. ευρώ περίπου.

Η πλήρης απεικόνιση οικονομικών μεγεθών του γκρουπ όσον αφορά τη ρευστότητά του πάντως αναμένεται να αποτυπωθεί μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων από την Alvarez & Marsal και την EY.

Υπενθυμίζεται ότι στον καταργημένο ισολογισμό χρήσης 2017, ο όμιλος αποτύπωσε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 460 εκατ. ευρώ (σε Ελλάδα και θυγατρικές).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v