Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρ. Μεγάλου: Δεν πιεζόμαστε για την έκδοση ομολόγου

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, η έκδοση θα γίνει όταν οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές. Πώς διαμορφώνεται ο σχεδιασμός για τη μείωση των NPEs. Οι κινήσεις για το «Ερρίκος Ντυνάν» και η MIG.

Χρ. Μεγάλου: Δεν πιεζόμαστε για την έκδοση ομολόγου

«Δεν πιεζόμαστε και δεν αιφνιδιαστήκαμε. Θα δούμε τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές και όταν θα είναι ευνοϊκές, θα προχωρήσουμε στην έκδοση του ομολόγου», τόνισε μεταξύ άλλων, στο περιθώριο της παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος Project Future, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί στο πλάνο της κεφαλαιακής ενίσχυσής της να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, δεν είναι τόσο αυστηρό και εξαρτάται όπως επεσήμανε και ο CEO της από τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Πωλήσεις και τιτλοποιήσεις

Όσον αφορά τα δύο πακέτα πώλησης κόκκινων δανείων που έχει ανακοινώσει η τράπεζα, το Nemo και το Iris, έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών και σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, η πώλησή τους θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Στο μέτωπο των κινήσεων που θα πραγματοποιήσει η τράπεζα την τριετία 2019-2021, με στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς υποστήριξε ότι το εργαλείο των τιτλοποιήσεων αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και η τράπεζα στους στόχους που κατέθεσε στον SSM καταγράφει και το ετήσιο (για την περίοδο 2019-2021) ύψος των τιτλοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσει. Στοχεύει δε στη μείωση NPEs την 3ετία 2019-2021 κατά 15 δισ. ευρώ.

Το Ερρίκος Ντυνάν και η ΜIG

Ερωτηθείς για τη διαδικασία πώλησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» ανέφερε ότι «περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο κύκλος του ενδιαφέροντος από την πλευρά των επενδυτών και μετά θα αποφασίσουμε». Αναφορικά με τις εξελίξεις στη MIG μετά την απόφαση τοπικού δικαστηρίου της Κύπρου, τις χαρακτήρισε «παρωνυχίδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v