Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Ζητείται νέα διοίκηση χωρίς Τζ. Κουτσολιούτσο

Βαθύτερες αλλαγές και τον ορισμό ανεξάρτητης τεχνοκρατικής διοίκησης που θα επιταχύνει την αναδιάρθρωση, συζητά το Δ.Σ. της εισηγμένης. Η απροθυμία των ελεγκτών, τα προσκόμματα και οι καθυστερήσεις. Ελέγχους και στις προηγούμενες χρήσεις ξεκινά η Ε.Κ.

Folli Follie: Ζητείται νέα διοίκηση χωρίς Τζ. Κουτσολιούτσο

Ο ορισμός νέας διοίκησης που θα εγγυηθεί και θα επισπεύσει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ομίλου, θα διαπραγματευθεί με τους πιστωτές και θα προσπαθήσει να τον οδηγήσει σε ένα βιώσιμο μέλλον, αναμένεται να τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης FFG.

Μία εβδομάδα ακριβώς μετά την παραίτηση του ζεύγους Κουτσολιούτσου από τη θέση του προέδρου και της αντιπροέδρου του Δ.Σ. και μερικές μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του προκαταρκτικού πορίσματος της Alvarez & Marshal αλλά και του πορίσματος της ΕΛΤΕ, η εταιρία εξακολουθεί να βρίσκεται έκθετη, με τον χρόνο να κυλά εις βάρος της.

Δημοσίως στελέχη και ο εν ενεργεία CEO του ομίλου Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κάνουν λόγο για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ρευστότητας και καθημερινής λειτουργίας της εισηγμένης, χωρίς να συνυπολογίζεται το γεγονός του ότι ο όμιλος πρέπει να αντιμετωπίσει με ένα πειστικό σχέδιο τους πιστωτές του σε λιγότερο από δύο μήνες, οπότε θα συζητηθεί το αίτημα που έχει καταθέσει για υπαγωγή στο άρθρο 106 α του Πτωχευτικού.

Οι παραιτήσεις στελεχών, συμβούλων, μελών της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου και η απροθυμία ελεγκτικών οίκων να αναλάβουν την αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης δεν ανακόπηκε από την απομάκρυνση των δύο ιδρυτών, γεγονός που προοιωνίζεται βαθύτερες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της FFG.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν χωρά η παρουσία του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της διαχείρισης της κρίσης της εισηγμένης το τελευταίο πεντάμηνο, χωρίς ωστόσο απτό αποτέλεσμα όσον αφορά την εξυγίανση και αναδιάρθρωσή της.

Σύμφωνα με παράγοντες που εμπλέκονται και παρακολουθούν την υπόθεση, η λύση βρίσκεται στον ορισμό μιας νέας, εντελώς ανεξάρτητης τεχνοκρατικής διοίκησης, η οποία δεν δημιουργεί προσκόμματα και νέες καθυστερήσεις σε διαδικασίες, που ήδη κρίνονται εξαιρετικά επείγουσες. Προς το παρόν, ο όμιλος έχει επιβεβαιώσει την ανάμειξη της Deloitte και του CRO Δημήτρη Κουβάτσου στην κατάρτιση του επικαιροποιημένου σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο τρέχει ήδη από τον Αύγουστο, μετά τους διαδοχικούς διορισμούς των παραπάνω.

Ελεγχοι προηγούμενων χρήσεων από την Ε.Κ.

Σημειώνεται δε ότι ο όμιλος βρίσκεται επιπλέον αντιμέτωπος με τον επανέλεγχο και των προηγούμενων οικονομικών χρήσεών του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μετά το πόρισμα της Alvarez & Marshal που σχεδόν μηδένισε την ασιατική δραστηριότητα της εταιρίας (η οποία εισέφερε το 68% του συνολικού τζίρου), αλλά και τη δημοσιοποίηση μέρους του πορίσματος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, με το οποίο εξηγείται πώς εικονικά «φούσκωναν» τα μεγέθη στην Ασία, κρίθηκε αναγκαία η εκ βάθρων αναθεώρηση του οικονομικού αποτυπώματος του ομίλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η έρευνα της Ε.Κ. εστιάζει τόσο στο ξεσκόνισμα των λογιστικών καταστάσεων προηγούμενων χρήσεων της Folli Follie, όσο και στον έλεγχο χρηματιστηριακών συναλλαγών που πραγματοποίησαν μέτοχοι και στελέχη της διοίκησης κατά τα παρελθόντα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v