Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Ισχυροί κραδασμοί (και) στη λειτουργία της εταιρείας

Τα διαθέσιμα και οι πωλήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα ήδη να εκδηλωθεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αδυναμία καταβολής μισθωμάτων σε εμπορικά ακίνητα. Η κατάπτωση εγγυητικής στο αεροδρόμιο και οι κλυδωνισμοί στις σχέσεις αντιπροσώπευσης με διεθνείς οίκους, που δεν θέλουν να «λερώσουν» το όνομά τους.

Folli Follie: Ισχυροί κραδασμοί (και) στη λειτουργία της εταιρείας

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον αυτή καθεαυτή η λειτουργία της εισηγμένης Folli Follie, η οποία αποδομείται μέρα με τη μέρα, από τις αποκαλύψεις για την εταιρική απάτη ολκής που έστησε εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία η διοίκησή της.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, οι εμπορικοί υπεύθυνοι της εταιρίας προχωρούν ξανά σε εκπτώσεις που θυμίζουν… Black Friday, προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστότητα.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του Euro2day.gr, τα όποια διαθέσιμα και οι παραγόμενες πωλήσεις δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις της εταιρίας, η οποία αδυνατεί να πληρώσει μισθώματα σε εμπορικά ακίνητα που απασχολεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρατηρούνται καθυστερήσεις πληρωμής ενοικίων για καταστήματα που βρίσκονται σε εμβληματικά εμπορικά κέντρα της χώρας.

Επίσης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η εταιρία αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις έναντι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για το ακίνητο που στεγάζει το εκπτωτικό πολυκατάστημα Factory Outlet στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, γεγονός που οδήγησε σε κατάπτωση εγγυητικής επιστολής ύψους 300.000 ευρώ.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν η εντεινόμενη ανησυχία των διεθνών ομίλων με τους οποίους η Folli Follie έχει συμβόλαια αντιπροσώπευσης. Ήδη, ένα από τα ισχυρότερα διεθνή σήματα, η αμερικανική Nike, επανεξετάζει την τοποθέτησή της στην ελληνική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι η Folli Follie δεν έχει αποκλειστική σχέση με τη Nike, όπως εκείνη που διατηρούσε η παλιά Elmec Sport, καθώς η ξένη πολυεθνική προμηθεύει κεντρικά από την Ολλανδία τους μεγάλους βασικούς πελάτες της στην Ελλάδα. Όμως η εταιρία στην Ελλάδα εξυπηρετεί ένα μικρό δίκτυο πελατών χονδρικής (καθώς η Nike απέφυγε να επωμιστεί το κόστος διαχείρισης ενός low key customer δικτύου), και παράλληλα φέρεται να ελέγχει ένα δίκτυο 15 μονοθεματικών καταστημάτων της φίρμας στη χώρα.

Παρά τη σχετικά μικρή πιθανή επίπτωση στη συνολική της παρουσία στην Ελλάδα, η Nike δεν αφήνει στην τύχη τη συγκεκριμένη εμπορική σχέση και ήδη πραγματοποιεί επαφές, προκειμένου να προετοιμαστεί με μια νέα διάδοχη κατάσταση. Αν και οι εμπορικές σχέσεις Nike-FFG διατηρούνται προς το παρόν σε ισχύ και δεσμεύονται από ρήτρες, εν τούτοις ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η Nike συζητά το ενδεχόμενο εκχώρησης της συγκεκριμένης εμπορικής δραστηριότητας σε συνεργάτη της εξ Ιταλίας.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που ο χρόνος τελειώνει όσον αφορά την προστασία που έχει λάβει η εταιρία από τους πιστωτές της και η οποία εκτείνεται έως τον Νοέμβριο του 2018. Δεδομένου ωστόσο ότι η διοίκηση της εταιρίας δεν έχει κατορθώσει καν να προσλάβει ελεγκτικό οίκο που θα αναμορφώσει τις λογιστικές της καταστάσεις, η βιωσιμότητά της κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v