Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Ορίστηκαν τα μέλη της νέας Επιτροπής Ελέγχου

Οι Α. Κουτούπης, Χ. Νούσιας και Δ. Νίκας, ορίστηκαν νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου

ΑΕΓΕΚ: Ορίστηκαν τα μέλη της νέας Επιτροπής Ελέγχου

Η  εξ αναβολής Α' επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΕΓΕΚ, που συνήλθε την 12η Οκτωβρίου 2018, όρισε κατόπιν πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη της νέας Επιτροπής Ελέγχου, τα οποία είναι οι  κ.κ. :

-       Ανδρέας Κουτούπης , Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου
-       Χρήστος Νούσιας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου
-       Δημήτριος Νίκας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου

Οπως επισημαίνει στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΓΕΚ, τα ανωτέρω στελέχη διαθέτουν αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στον τομέα που δραστηριοποιείται η εταιρία, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις περί ανεξαρτησίας των διατάξεων του ν. 3016/2002.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου  Δρ. Ανδρέας Κουτούπης [BSc (Honors), MSc, PhD, CMIIA, CIA, CICA, CCSA, CRMA, CCS]  είναι Ορκωτός και Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Ελεγκτικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Παντείου Πανεπιστήμιου αλλά και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Ελλάδας. Είναι κάτοχος του πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Μεταπτυχιακού στον Εσωτερικό Έλεγχο και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Cass Business School, City University, London UK), Διδακτορικού Διπλώματος στην Εταιρική Διακυβέρνηση και στον Εσωτερικό Έλεγχο (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Αποτελεί  μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών και η εμπειρία του  προέρχεται κυρίως από τον χρηματοπιστωτικό τομέα  όπου έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλες τις τράπεζες στην Ελλάδα.

Τα δύο ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συμπληρώνουν την νέα επιτροπή Ελέγχου , οι κ.κ. Χρήστος Νούσιας και Δημήτριος Νίκας έχουν επίσης αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στην Λογιστική  καθόσον και οι δύο είναι  Οικονομολόγοι, Λογιστές και Φοροτεχνικοί Σύμβουλοι επιχειρήσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v