Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IBG: Τη Δευτέρα η εισήγηση του εκκαθαριστή

Αν και το περιεχόμενο της εισήγησης του εκκαθαριστή δεν μπορεί να προεξοφληθεί, κύκλοι της κυπριακής αγοράς θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο να είναι θετικό για το deal.

IBG: Τη Δευτέρα η εισήγηση του εκκαθαριστή

Τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στην κυπριακή Αρχή Εξυγίανσης η πρόταση του εκκαθαριστή της περιουσίας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, σχετικά με την τύχη της προσφοράς του Ομίλου Βαρδινογιάννη για την εξαγορά των εταιρειών Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), Laiki Factors και CPB ΑΕΔΑΚ.

Αν και το περιεχόμενο της εισήγησης του εκκαθαριστή δεν μπορεί να προεξοφληθεί, κύκλοι της κυπριακής αγοράς θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο να είναι θετικό για το deal, καθώς, όπως έχει επισημάνει και κατά το παρελθόν το Euro2day.gr:

• Το προσφερόμενο τίμημα βρίσκεται εντός των ορίων της «εύλογης αξίας» που έχει καθορίσει ο σύμβουλος πώλησης (η ΕΥ).

• Ασκείται έντονη πολιτική πίεση για κλείσιμο της υπόθεσης που ήδη διαρκεί πολλά χρόνια και η καθυστέρησή του έχει προκαλέσει τη δυσφορία τόσο εντός, όσο και εκτός Κύπρου.

• Με βάση την τρέχουσα κατάσταση της χρηματιστηριακής αγοράς, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των ιδίων κεφαλαίων της IBG μέσα στο 2018 (εμφάνιση ζημιών).

• Οι αιρέσεις που έχει θέσει ο υποψήφιος αγοραστής θεωρούνται ως ένα βαθμό εύλογες.

Ενδέχεται πάντως να ζητηθεί μια μικρή αύξηση στο προσφερόμενο τίμημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v