Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταχύτερη ανάπτυξη το β’ εξάμηνο βλέπει η Entersoft

Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής. Τι δηλώνει ο CEO του Ομίλου για τις φετινές επιδόσεις, τη μερισματική πολιτική και την πρόθεση μετάταξης από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Ταχύτερη ανάπτυξη το β’ εξάμηνο βλέπει η Entersoft

Με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται να τρέξει η Entersoft κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, σε σχέση με το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς.

Ειδικότερα, στο α’ εξάμηνο η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 9% (στα 6,69 εκατ. ευρώ) και κερδών προ φόρων κατά 10% (στο 1,5 εκατ. ευρώ). Με βάση τις εκτιμήσεις του CEO του ομίλου Αντώνη Κοτζαμανίδη, στο σύνολο της χρονιάς αναμένεται μια άνοδος των εσόδων κατά περίπου 15% και των κερδών κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 20%.

«Έχουμε αναμφίβολα τα απαιτούμενα μεγέθη για να μεταταχθούμε από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, εμείς από την πλευρά μας θέλουμε την μετάταξη αυτή, πλην όμως δεν μας βοηθάει η αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζαμανίδης στα πλαίσια του συνεδρίου του ΧΑ για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας πληροφορικής, αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Entersoft, το οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

• Διψήφιο ποσοστό ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών.

• Ποσοστό ανόδου των κερδών υψηλότερο από το αντίστοιχο των πωλήσεων.

• Στοχευμένες εξαγορές μικρότερων επιχειρήσεων του κλάδου της πληροφορικής, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωσή τους.

• Συνέχιση επενδύσεων σε τομείς όπως cloud, enterprise mobility, artificial intelligence και data analytics.

• Συνεχής ανάπτυξη των εργασιών στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια να αναμένεται η ίδρυση θυγατρικής σε κάποια νέα χώρα (υπάρχουν σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Πέραν αυτών, ο κ. Κοτζαμανίδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε:

• Η εταιρεία θα συνεχίσει τη συνεπή και γενναιόδωρη μερισματική πολιτική της (διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο, έχοντας μηδενικό τραπεζικό δανεισμό).

• Ανεξάρτητα από την διαφαινόμενη πρόθεση του νομοθέτη να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση (άλλωστε, νόμος που δεν εφαρμόζεται έχει ψηφιστεί από το 2010) ολοένα και περισσότερες εταιρείες την υιοθετούν, επειδή διαπιστώνουν ότι τις συμφέρει. Η αγορά της ηλεκτρονικής τιμολόγησης έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

• Τα έσοδα της Entersost διακρίνονται για την ποιότητά τους. Η αύξηση των νέων εγκαταστάσεων αυξάνει ολοένα και περισσότερο τις επαναλαμβανόμενες εργασίες (πχ συμβουλευτικές, συντήρησης) του Ομίλου, ενώ παράλληλα προσθετικά λειτουργούν οι ανοδικές επιδόσεις στο εξωτερικό και οι υποσχόμενες δραστηριότητες σε πεδία αιχμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v