Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Due diligence και χρόνο ζητά η Fosun

Αίτημα για δίμηνη παράταση της προσωρινής προστασίας από πιστωτές για την FFG σχεδιάζει να καταθέσει o κινεζικός όμιλος. Ψάχνει χρόνο για τη διενέργεια ελέγχων στην προβληματική εισηγμένη.

Folli Follie: Due diligence και χρόνο ζητά η Fosun

 

Χρόνο, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα στοιχεία και να αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει στην υπόθεση της Folli Follie (FFG) διεκδικεί η Fosun, η οποία, όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, βρίσκεται σε ενεργή διαπραγμάτευση, ώστε να παίξει ρόλο στρατηγικού επενδυτή στην προβληματική εισηγμένη.

Παρά το γεγονός του ότι έως πρότινος - και σίγουρα έως και τις 17 Μαΐου του 2018 οπότε αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της FFG σε 16,37%- ο κινεζικός όμιλος περιέβαλε με ατεκμηρίωτη εμπιστοσύνη τη διοίκηση της FFG, στη σημερινή συγκυρία απαιτεί να έχει «ξεκάθαρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας».

Η FFG ως γνωστόν δεν έχει κατορθώσει να απεικονίσει με φερέγγυο τρόπο την εναπομείνασα έστω οικονομική της δραστηριότητα (μετά την αποκάλυψη ουσιαστικής ανυπαρξίας των δραστηριοτήτων στην Κίνα), καθώς καμιά πτυχή και εταιρική οντότητα της δεν έχει ελεγχθεί από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτείται η διαδικασία νομικού και οικονομικού ελέγχου (due diligence), που ευλόγως για να πραγματοποιηθεί θα απαιτήσει χρόνο, που θα ξεπεράσει το όριο προστασίας από πιστωτές που έχει λάβει η εταιρία από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Για αυτό το λόγο, η Fosun σχεδιάζει την κατάθεση αιτήματος επέκτασης της προστασίας κατά ένα δίμηνο, εκτιμώντας ότι σε αυτό το χρονικό περιθώριο θα έχει πληρέστερη εικόνα της FFG. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα αγνοείται το ύψος των απαιτούμενων κεφαλαίων για την αναδιάρθρωση της FFG, παρά το γεγονός του ότι η Deloitte (ως διορισμένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος) έχει χονδρικώς τοποθετήσει την αξία της FFG στα 300 εκατ. ευρώ και τις ανάγκες φρέσκου χρήματος στα 100 εκατ. ευρώ.

Παραμένει επίσης αναπάντητο, αν στο σχεδιασμό της Fosun εξακολουθεί να περιλαμβάνεται η αυτόνομη ενέργεια και η πλήρης κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών με αντάλλαγμα εξασφαλίσεις επί των ελεύθερων βαρών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, που όπως έχει ήδη γράψει το Euro2day.gr θα προκαλέσει την αντίδραση των βασικών πιστωτών της FFG, δηλαδή των ομολογιούχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v