Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Δέκα στελέχη καλούνται ως ύποπτα από τον εισαγγελέα

Δημήτρης, Γεώργιος και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου μεταξύ αυτών που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα όπως αυτά της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα.

Folli Follie: Δέκα στελέχη καλούνται ως ύποπτα από τον εισαγγελέα

Εξηγήσεις για τη διάπραξη κακουργημάτων καλούνται να δώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, 10 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλήση ως ύποπτοι έχουν λάβει, ώστε να εμφανιστούν σήμερα ή αύριο, η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος, Αικατερίνη), τρία μέλη του ΔΣ, ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Πρόκειται για τα συνολικά 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει (και το Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποδεχτεί με δύο βουλεύματα) να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν. Το πρώτο βούλευμα αφορούσε τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. και το δεύτερο τον ορκωτό λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό και τον οικονομικό διευθυντή της θυγατρικής στην Ασία.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτά της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Η κλήση αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς την ποινική αποτίμηση της υπόθεσης, ενώ βέβαια εκκρεμεί να αξιολογηθεί η στάση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και άλλα ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των «υπόπτων» προσέρχονται προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και παίρνουν προθεσμία για τους εντολείς τους για την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v