Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Ταμείο €436,9 εκατ. με «χαρτιά και... ντοκουμέντα»

Ο όμιλος έστειλε χθες στην ΕΚ bank statements για το σύνολο των υπολοίπων σε καταθέσεις όψεως και προθεσμίας κατά την 30ή Ιουνίου. Εγχώριες και ξένες τράπεζες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη καταθέσεων 436,9 εκατ. Γιατί ζήτησε τα στοιχεία η ΕΚ.

Jumbo: Ταμείο €436,9 εκατ. με «χαρτιά και... ντοκουμέντα»

Αναλυτικές καταστάσεις με τα υπόλοιπα καταθέσεων του ομίλου σε λογαριασμούς όψεως και προθεσμίας, κατά την 30ή Ιουνίου καθώς και σχετικά επιβεβαιωτικά έγγραφα (bank statements) από εγχώριες και ξένες τράπεζες κατέθεσε χθες, εγγράφως και ηλεκτρονικά, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) η Jumbo.

Η κατάθεση των παραπάνω στοιχείων διενεργήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία κινήθηκε με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση Ευ. Παπαευαγγέλου, τέως αναπληρωτή αντιπροέδρου της Jumbο και εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ειδικότερα, η ΕΚ ζήτησε από την Jumbο, την 1η Νοεμβρίου, να στείλει εντός τριών εργάσιμων ημερών αναλυτικές καταστάσεις με τα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών που είχε ο όμιλος την 30ή Ιουνίου, μαζί με bank statements καθώς και κατάσταση με τυχόν συναλλαγές, των τελευταίων δύο ετών, μεταξύ του ομίλου και του Ευ. Παπαευαγγέλου ή εταιρειών συμφερόντων του.

Η Jumbο ανταποκρίθηκε στο παραπάνω αίτημα, αποστέλλοντας, χθες, το σύνολο των στοιχείων, που της ζητήθηκαν από την Ε. Κ. Παρά το γεγονός ότι ο όγκος των στοιχείων που απεστάλησαν, είναι μεγάλος, λόγω του πλήθους των λογαριασμών και του ύψους των καταθέσεων, πηγές που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία σημειώνουν ότι τα bank statements κλείνουν κάθε αμφισβήτηση γύρω από το ταμείο του ομίλου.

Ο φάκελος περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιβεβαιωτικά έγγραφα από εγχώριες και ξένες τράπεζες για το σύνολο των υπολοίπων που τηρούσε σε λογαριασμούς όψεως και προθεσμίας ο όμιλος στις 30/6, αθροιστικού ύψους 436,89 εκατ. ευρώ. Η ορθότητα των στοιχείων επιβεβαιώνεται και από εγχώριες τράπεζες, ενώ το Euro2day.gr επικοινώνησε με την εταιρεία, η οποία επιβεβαίωσε την αποστολή των σχετικών στοιχείων.

Το γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από τρεις εργάσιμες, ένας εισηγμένος όμιλος, με καταθέσεις σχεδόν 437 εκατ. ευρώ, προσκόμισε bank statements για το σύνολο των πολυπληθών τραπεζικών λογαριασμών που τηρεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, δείχνει τον πολύτιμο χρόνο μηνών, που χάθηκε, στην περίπτωση της Folli Follie, με ευθύνη των αρχών.

Όσον αφορά στις συναλλαγές μεταξύ ομίλου Jumbο με τον Ευ. Παπαευαγγέλου και εταιρείες συμφερόντων του, αυτές εξαντλούνται, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των σχετικών εγγράφων, στην καταβολή αμοιβών και bonuses στον τέως αναπληρωτή αντιπρόεδρο καθώς και ετήσιου μισθώματος για ακίνητο ιδιοκτησίας του στο Μοσχάτο (πρώην εργοστάσιο της FINO).

Τέλος, δεν υπάρχουν υπόλοιπα απαιτήσεων ή υποχρεώσεων με εταιρείες συμφερόντων Παπαευαγγέλου, ούτε έχουν παρασχεθεί εγγυήσεις από πλευράς ομίλου Jumbο σε εταιρείες συμφερόντων του τέως αναπληρωτή αντιπροέδρου της. Τα στοιχεία που κατατέθηκαν είναι απολύτως σύμφωνα με όσα απεικονίζονται στις οικονομικές καταστάσεις των τελευταίων χρήσεων.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που απέστειλε η εταιρεία στην Ε.Κ. είναι τα εξής:

- Αναλυτική κατάσταση υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών όψεως και προθεσμίας, ανά εταιρεία του ομίλου, ανά τράπεζα και ανά λογαριασμό.

- Επιβεβαιωτικά έγγραφα (bank statements) για το σύνολο των ανωτέρω αναφερόμενων λογαριασμών καθώς και συμφωνία με τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανωτέρω αναλυτική κατάσταση.

- Κατάσταση με τις συναλλαγές, κατά την τελευταία διετία, μεταξύ εταιρειών του ομίλου Jumbο με τον Ευάγγελο Παπαευαγγέλου και εταιρείες συμφερόντων του καθώς και τυχόν υπόλοιπα απαιτήσεων/υποχρεώσεων που υφίστανται στις 30/6.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v