Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Καθησυχάζει για εξαγορές Alpha TV και IBG

Συμπληρωματικές οι δραστηριότητες των Alpha και IBG και δεν θα καταναλώσουν κεφάλαια τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τη διοίκηση της Motor Oil. Τι ειπώθηκε στην conference call των αναλυτών. Νέα επένδυση στα διυλιστήρια.

Motor Oil: Καθησυχάζει για εξαγορές Alpha TV και IBG

Να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις πρόσφατες εξαγορές του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και της επενδυτικής τράπεζας IBG επιχειρεί η διοίκηση του ομίλου της Motor Oil.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των αναλυτών, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Πέτρος Τζαννετάκης φέρεται να υπογράμμισε πως «η εταιρία είναι καλά προετοιμασμένη για να πραγματοποιήσει τις εξαγορές της τράπεζας και του τηλεοπτικού σταθμού».

Η διοίκηση του ομίλου εξέφρασε τη θέση πως αυτές οι επενδύσεις λειτουργούν συμπληρωματικά στις δραστηριότητες του ομίλου, σημειώνοντας στους αναλυτές πως οι εξαγορές έγιναν σε ελκυστικά επίπεδα.

Πηγές αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος υπογράμμισε πως «είμαστε διυλιστήριο και ενεργειακή εταιρία». Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν συνέργειες και δεν θα καταναλώσουν κεφάλαια τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι μικρές ως προς το συνολικό προφίλ του ομίλου. Διαβεβαίωσε επίσης πως η εταιρεία θα συνεχίσει τις επενδύσεις στο downstream.

Μάλιστα η διοίκηση του ομίλου προετοιμάζεται για ένα μεγάλο project στο διυλιστήριο και η υλοποίησή του, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο κ. Τζαννετάκης, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών για τις νέες εξαγορές (μετά και τη βουτιά της μετοχής) ήταν έντονο και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έδωσε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως για την τράπεζα, λέγοντας ότι θα βοηθήσει τις εταιρίες λιανικής Avin, Shell και Coral στα προγράμματα πιστότητας που εφαρμόζουν. Διευκρίνισε δε πως η τράπεζα δεν έχει NPLs ή άλλα προβλήματα.

Για τον Alpha, ο κ. Τζαννετάκης, σύμφωνα με αναλυτές, είπε πως έχει θετικά EBITDA στα 2 με 3 εκατ. ευρώ, δεν έχει ζημίες, ο δανεισμός είναι χαμηλός, η απόδοση είναι καλή και σημείωσε πως έχει συμπληρωματικότητα με τη λιανική.

Τέλος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος διαβεβαίωσε πως οι εξαγορές δεν θα επηρεάσουν την πολιτική των μερισμάτων.

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v