Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Αγνοια και «νομικά επιχειρήματα» στις καταθέσεις των εμπλεκόμενων

Εγγράφως παρέδωσαν στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση τις τοποθετήσεις τους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Αγνοια δηλώνουν ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής στην Ασία και ο ορκωτός.

Folli Follie: Αγνοια και «νομικά επιχειρήματα» στις καταθέσεις των εμπλεκόμενων

Στην πλήρη άρνηση των κατηγοριών για τις οποίες ελέγχονται προέβησαν μέσω των υπομνημάτων που κατέθεσαν στον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Κατερίνα αλλά και ο γιος τους Γιώργος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπομνήματά τους επικεντρώθηκαν κυρίως στα νομικά επιχειρήματα για την αντίκρουση του αδικήματος της απάτης για το οποίο κλήθηκαν σε ανωμοτί κατάθεση.

Υπομνήματα στον εισαγγελέα κατέθεσαν επίσης δια των συνηγόρων τους ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, τρία μέλη του Δ.Σ. την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλειοψηφία των εν λόγω υπομνημάτων προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι υπεύθυνες για τα οικονομικά στοιχεία που φέρονται να είναι παραποιημένα είναι οι 18 θυγατρικές εταιρείες του ομίλου στην Ασία.

Ο οικονομικός εισαγγελέας συνεκτιμά τους ισχυρισμούς τους με τα λοιπά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από την έρευνά του για την υπόθεση της Folli Follie, προκειμένου να αποφασίσει εάν τελικώς θα ασκήσει ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v