Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Τι αλλάζει στη δημόσια πρόταση της εισηγμένης

Η Titan Cement International δημοσιοποίησε την έκθεση αποτίμησης των κοινών και προνομιούχων μετοχών της ΤΙΤΑΝ την οποία εκπόνησε η ΑΧΙΑ Ventures Group Ltd. Τι ποσό θα εισπράξουν οι μέτοχοι που δεν θα θελήσουν να ανταλλάξουν τη θέση τους.

Τιτάν: Τι αλλάζει στη δημόσια πρόταση της εισηγμένης

Μετά την έκθεση αποτίμησης του οίκου ΑΧΙΑ Ventures Group Ltd (20,17 ευρώ για την κοινή και 17,65 ευρώ για την προνομιούχο) καθώς και την επανεκτίμηση της μέσης σταθμικής τιμής εξαμήνου στο 21,05 για τις κοινές και στα 16,75 ευρώ για τον προνομιούχο τίτλο, αλλάζουν οι τιμές που θα προσφερθούν στους μετόχους που δεν θα θελήσουν να ανταλλάξουν τους υπάρχοντες τίτλους τους με μετοχές της Titan Cement International.

Ειδικότερα:

αποτίμηση του ανεξάρτητου οίκου ΑΧΙΑ Ventures Group Ltd διαμορφώθηκε στα 20,17 για την κοινή μετοχή και στα 17,65 ευρώ για την προνομιούχα.

-Τροποποιήθηκε η μέση σταθμική τιμή του τελευταίου εξαμήνου και διαμορφώθηκε στα 21,05 ευρώ για τον κοινό και 16,75 ευρώ για τον προνομιούχο τίτλο της εισηγμένης.

Μετά από αυτά οι μέτοχοι που δεν θα θελήσουν να ανταλλάξουν τη θέση τους με τίτλους της Titan Cement International, θα μπορούν να εισπράξουν 21,05 ευρώ για τον κοινό και 16,75 ευρώ για τον προνομιούχο τίτλο της εισηγμένης (το υψηλότερο εκ των δυο τιμημάτων).

Αναλυτικότερα σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής που υπέβαλε για την απόκτηση του συνόλου των κοινών και προνομιούχων μετοχών εκδόσεως της «Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ», η Titan Cement International S.A. ενημερώνει για τη δημοσιοποίηση της από 15.11.2018 έκθεσης αποτίμησης των κοινών και προνομιούχων μετοχών της ΤΙΤΑΝ, την οποία εκπόνησε η ΑΧΙΑ Ventures Group Ltd.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Αποτιμητής παρέχει νόμιμα επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και πληροί τα κριτήρια της παραγράφου 7 του άρθρου 9 του Νόμου, συμπεριλαμβανομένου, κατά δήλωση του Αποτιμητή, του Προτείνοντα και της ΤΙΤΑΝ, του κριτηρίου ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με την Έκθεση Αποτίμησης, η κοινή και η προνομιούχος μετοχή της ΤΙΤΑΝ αποτιμήθηκαν στο ποσό των €20,17 και €17,65, αντίστοιχα.

Αναφορικά με τη «μέση χρηματιστηριακή τιμή» της κοινής και της προνομιούχου μετοχής της ΤΙΤΑΝ κατά τους έξι μήνες που προηγούνταν της 18.10.2018, σημειώνεται ότι, λόγω μη ορθού υπολογισμού, η αρχικώς ανακοινωθείσα τιμή των €20,83 και €16,62 ανά κοινή και προνομιούχο μετοχή της ΤΙΤΑΝ, αντίστοιχα, ανέρχεται κατ’ ορθότερο υπολογισμό σε €21,05 και €16,75, αντίστοιχα.

Συνεπώς, το δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα ανά κοινή και προνομιούχο μετοχή της ΤΙΤΑΝ που ο Προτείνων θα προσφέρει ως εναλλακτική δυνατότητα στους μετόχους της ΤΙΤΑΝ στο πλαίσιο της άσκησης των δικαιωμάτων εξαγοράς και εξόδου, εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις αυτών των διατάξεων, δηλαδή εφόσον, κατά τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα έχουν προσφερθεί νομίμως και εγκύρως στον Προτείνοντα κοινές μετοχές ΤΙΤΑΝ που θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% των δικαιωμάτων ψήφου της ΤΙΤΑΝ, και προνομιούχες μετοχές ΤΙΤΑΝ που θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του προνομιούχου μετοχικού κεφαλαίου της ΤΙΤΑΝ, διαμορφώνεται τελικώς σε €21,05 και €17,65, αντίστοιχα.

Η Έκθεση Αποτίμησης του Τιτάνα, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v