Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για τη Sunlight

Ολική επαναφορά το 2019 για την εξαγωγική βιομηχανία. Το επενδυτικό πλάνο που αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ. Είσοδος σε νέες προϊοντικές κατηγορίες, σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για τη Sunlight

Στην ταχεία επαναφορά της στην αγορά και στην αποκατάσταση της λειτουργίας του εργοστασίου στο Όλβιο της Ξάνθης θέτει στο επίκεντρο η Συστήματα Sunlight, η οποία ταυτόχρονα σχεδιάζει σε μεσοπρόθεσμη βάση νέες επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο σ’ αυτή τη φάση αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει διάφορους σκοπούς, ενισχυμένη και από τη χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ που θα λάβει από την ΕΤΕπ. Υπενθυμίζεται ότι επταετές δάνειο που συνήψε η εταιρία αποτελεί την πρώτη απευθείας δανειοδότηση για ελληνική βιομηχανία που υποστηρίζεται από το Σχέδιο Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Β. Μπίλη, η ψήφος εμπιστοσύνης της ΕΤΕπ έρχεται να συμπληρώσει τις χρηματοδοτικές γραμμές, προκειμένου η Sunlight να υποστηρίξει τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό ανάπτυξής της. Αναλυτικότερα, στο επενδυτικό πλάνο της εταιρίας περιλαμβάνεται η επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, αλλά και η υποστήριξη του τμήματος Ερευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων (μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου).

Ο κ. Μπίλης ανάφερε επίσης ότι μετά την πυρκαγιά του Μαΐου στην παραγωγική μονάδα, επιχειρήθηκε η ταχεία αποκατάσταση, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο να επαναλειτουργήσει το τμήμα παραγωγής μπαταριών υποβρυχίων και τον Οκτώβριο του τμήματος βιομηχανικών μπαταριών. Εκτιμάται ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της Ξάνθης.

Για το ζήτημα της ασφαλιστικής αποζημίωσης, οι επικεφαλής της εταιρείας ανέφεραν πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες με τις 8 εταιρείες που αποτελούν το συνασφαλιστικό σχήμα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι ασφαλισμένη έναντι πυρός και απώλειας κερδών, με τη συνολική κάλυψη να υπερβαίνει το ποσό των 140 εκατ. ευρώ. Το συνασφαλιστικό σχήμα έχει ήδη προκαταβάλει 18 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v