Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός ΚΑΕ η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Απόσταση από την «τοξικότητα» της Folli Follie παίρνει η Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, εξαιρώντας από το νέο διοικητικό της συμβούλιο, μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου. H δεσμευμένη μειοψηφική θέση και οι κινήσεις της Dufry.

Εκτός ΚΑΕ η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Επτά μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Folli Follie και εφόσον έχουν μεσολαβήσει διάφορες παραιτήσεις με «νόημα», η Dufry, η απόλυτη μέτοχος της εταιρίας Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών προχωρά στην ανασύσταση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Ειδικότερα, η γ.σ, των ΚΑΕ στις 15 Νοεμβρίου 2018 αποφάσισε την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου απ’όπου απουσιάζουν τόσο ο κ.Δημήτρης Κουτσολιούτσος όσο και ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Το νέο τετραμελές δ.σ. των ΚΑΕ με θητεία έως το Νοέμβριο του 2021 απαρτίζεται από τέσσερα μέλη και ειδικότερα από τους κ.κ. Βελέντζα Γεώργιο πρόεδρο, Gonzalez Julian αντιπρόεδρο, και μέλη τους κ.κ. Gea Puig Jose Antonio και Castro Benitez Pedro Jose, όλοι σχετιζόμενοι με την Dufry.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την παραπάνω εξέλιξη, προηγήθηκε η παραίτηση του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το δ.σ. της εισηγμένης ελβετικής Dufry αλλά και η αποπομπή του αντιπροέδρου της ελβετικής μητρικής,κ. Andrés Holzer Neumann, ο οποίος υπήρξε και ο δανειοδότης της οικογένειας, προσημειώνοντας μέσω προσωπικής του εταιρίας, πολυτελές ακίνητο τους στις Σπέτσες.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Folli Follie και η οικογένεια των βασικών μετόχων εξακολουθούν να διατηρούν μειοψηφική θέση στην εισηγμένη Dufry, η οποία σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη απεικόνιση (σχέδιο αναδιάρθωσης) ανέρχεται σε 804.728 μετοχές.

Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο (απομειωμένο καθώς προηγήθηκε πώληση μετοχών από την αρχική συμμετοχή της FF στην Dufry μέσα στο καλοκαίρι) όπως πολλάκις έχει επισημάνει το euro2day.gr, αποτελεί μεν ένα asset στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, αλλά εξακολουθεί να είναι δεσμευμένο, καθώς η πλήρης μεταβίβασή του εξαρτάται από σειρά συμβατικών όρων που είχαν συμφωνηθεί από το 2012 ως μέρος της σύμβασης πώλησης των ΚΑΕ στην Dufry, και άρα μη άμεσα ρευστοποιήσιμο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v