Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Παραποιημένο ισολογισμό και το 2016 βλέπει η ΕΚ

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν παραποιημένα στοιχεία και στην οικονομική χρήση 2016. Στο μικροσκόπιο η πώληση μετοχών αξίας 23 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και το «όφελος». Έρχεται νέος κύκλος προστίμων.

Folli Follie: Παραποιημένο ισολογισμό και το 2016 βλέπει η ΕΚ

Με τον κίνδυνο να προκύψουν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα να είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλός, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ολοκλήρωσε τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2016 της Folli Follie όπου σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν παραποιημένα στοιχεία του ισολογισμού (ταμειακά διαθέσιμα κ.λπ.).

Ο έλεγχος, σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται ως προς το σκέλος της συναλλαγής του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου το 2017 (πώληση τίτλων της FF συνολικής αξίας 23 εκατ ευρώ) προκειμένου να τεκμηριωθεί το όφελος που προέκυψε από τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Εάν συμβεί αυτό, τότε πιθανώς προκύψει αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, στοιχείο που θα δρομολογήσει σειρά νέων εξελίξεων και ανατροπών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από τα έως τώρα τεκμηριωμένα ευρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θεωρείται βέβαιη η επιβολή νέων διοικητικών κυρώσεων σε σειρά φυσικών και νομικών προσώπων.

Ενδιαφέρον έχει εάν αποσταλούν τελικά στον Εισαγγελέα επιπλέον στοιχεία που θα οδηγήσουν τις δικαστικές αρχές σε νέες αποφάσεις.

Επί της διαδικασίας εντός των επόμενων ημερών η ΕΚ θα απευθύνει δικαίωμα ακρόασης σε όσους θεωρεί ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και όταν ολοκληρωθεί η σχετική προθεσμία θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v