Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικά DPS: Στις 12/12 ο πλειστηριασμός για το 35,7%

Κοντά στις συνολικές απαιτήσεις των τραπεζών (43,2 εκατ. ευρώ) το αρχικό τίμημα πλειστηριασμού του 35,7% των Αττικών Πολυκαταστημάτων. Οι επιπλέον εξασφαλίσεις έναντι της Folli Follie.

Αττικά DPS: Στις 12/12 ο πλειστηριασμός για το 35,7%

Στις 12 Δεκεμβρίου τοποθετείται η διενέργεια του πλειστηριασμού του 35,7% της εταιρίας Αττικά Πολυκαταστήματα (3.787.729 μετοχές), το οποίο ως γνωστόν αποτελεί ενέχυρο εξασφάλισης των πιστωτριών τραπεζών της Folli Follie ήδη από τα τέλη Μαΐου 2018.

Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού τοποθετείται στα 41.598,264,4 ευρώ (10,98 ευρώ ανά μετοχή) ενώ το ανωτέρω ποσοστό σπάει σε δύο μέρη (10,2% ή 1.105023 μετοχές και 25,5% 2.682.706 μετοχές), όπως αναφέρεται στις σχετικές συμβολαιογραφικές αναρτήσεις στο e-auction.gr.

Ως επισπεύδουσα εμφανίζεται η Εθνική Τράπεζα, ωστόσο ακολουθούν κατ’ αναλογία όλες οι συστημικές τράπεζες (Πειραιώς, Eurobank, Alpha) και η Τρ. Αττικής, διεκδικώντας την κάλυψη των ανοιγμάτων τους στην FF, χρησιμοποιώντας τη fast track διαδικασία που προβλέπει το βασιλικό διάταγμα του 1923.

Σημειώνεται πως οι απαιτήσεις των τραπεζών διαμορφώνονται σε 43.225.778,73 ευρώ (ποσό που περιλαμβάνει την έκθεσή τους ως πιστωτές της εταιρίας αλλά και απαιτήσεις από το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο αξίας 250 εκατ. ευρώ λήξης 2019, δηλαδή τις αναλογούσες πληρωμές κουπονιών).

Υπενθυμίζεται πως μέρος της παραπάνω απαίτησης των τραπεζών έχει εξασφαλιστεί συμπληρωματικά (πέραν του ποσοστού στα Αττικά Πολυκαταστήματα), με ενέγγυες πιστώσεις (εγγυητικές επιστολές), κατασχέσεις λογαριασμών της εταιρίας, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, με προσημειώσεις ακινήτων και προσωπικές εγγυήσεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Υπενθυμίζεται πως κατά  δήλωση των νομικών παραστατών της FFG κατά τη συζήτηση του αιτήματος προληπτικών μέτρων προστασίας στο πλαίσιο του 106 Α στις αρχές Νοεμβρίου, η έκθεση των τραπεζών είχε περιοριστεί στα 30,8 εκατ. ευρώ.

Η λογιστική αυτή «ικανοποίηση» των τραπεζών μένει να πάρει πλήρη κάλυψη από το αποτέλεσμα των παραπάνω «δίδυμων» πλειστηριασμών, εάν και εφόσον καταστούν γόνιμοι.

Η πρόθεση των βασικών μετόχων της εταιρίας -η επιχειρηματική ομάδα υπό τον Κων. Λαμπρόπουλο- είναι να διεκδικήσουν  το σύνολο του ρευστοποιήσιμου ποσοστού της εταιρίας τους, εφόσον δεν υπάρξουν σοβαρές νομικές εμπλοκές, που θα περιπλέξουν τη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v