Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αμοιβαίο κεφάλαιο της CPB μετατρέπεται η Αιολική

Σε μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού θα μετατραπεί το ενεργητικό της Αιολικής ΑΕΕΧ. Τον Ιανουάριο αναμένεται η σχετική έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Σε αμοιβαίο κεφάλαιο της CPB μετατρέπεται η Αιολική

Με την CPB ΑΕΔΑΚ θα συνεργαστεί η Αιολική ΑΕΕΧ, προκειμένου η μέχρι σήμερα εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου να μετατραπεί σε μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο με έμφαση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Για τον σκοπό αυτό προαπαιτείται η σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η νέα σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Αιολικής (εκτιμάται μέσα στον Ιανουάριο), η οποία θα εγκρίνει τη μετατροπή της εταιρείας σε αμοιβαίο κεφάλαιο.

Στόχος είναι η εκμετάλλευση των ευκαιριών του ελληνικού χρηματιστηρίου προς όφελος των σημερινών μετόχων της Αιολικής καθώς και η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του ενεργητικού του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου μέσα από την προσέλκυση νέων επενδυτών-μεριδιούχων.

Η CPB ΑΕΔΑΚ αναμένεται σύντομα να περάσει στην ιδιοκτησία του ομίλου Motor Oil, καθώς θυγατρική της τελευταίας έχει συμφωνήσει με τον κύπριο εκκαθαριστή για την απόκτηση των εταιρειών Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Laiki Factors και CPB ΑΕΔΑΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v