Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Εκλεισε η συμφωνία πώλησης της Telekom Albania

«Με τη συμφωνία πώλησης της Telekom Albania, κλείνει ο κύκλος της επιτυχημένης επένδυσης του Ομίλου ΟΤΕ στην Αλβανία», δηλώνει ο Μιχάλης Τσαμάζ.

ΟΤΕ: Εκλεισε η συμφωνία πώλησης της Telekom Albania

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση στη βουλγαρική εταιρεία Albania Telecom Invest AD ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει στην Telekom Albania Sh.A. (Telekom Albania), έναντι συνολικού ποσού €50 εκατ. Εξέλιξη που επιβεβαιώνει όσα είχε γράψει πρόσφατα το Euro2day.gr.

Η Albania Telecom Invest AD ελέγχεται από κοινού από τον κ. Spas Roussev, κύριο μέτοχο του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Βουλγαρίας, Vivacom, και από τον επενδυτή κ. Elvin Guri, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου OΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε σχετικά: «Με τη συμφωνία πώλησης της Telekom Albania, κλείνει ο κύκλος της επιτυχημένης επένδυσης του Ομίλου ΟΤE στην Αλβανία. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων και των αναπτυξιακών πλάνων του Ομίλου OTΕ, με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Τσαμάζ, πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Telekom Albania για τα επιτεύγματα της εταιρείας μέχρι σήμερα και για την πολύ καλή συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤE. Η εξαγορά της εταιρείας από μια ισχυρή επενδυτική ομάδα διασφαλίζει την αναπτυξιακή της πορεία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην αγορά».

Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες ολοκλήρωσής της, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές καθώς και της χρηματοδότησης, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤE ήταν η Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v