Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσωρινή διαταγή δεσμεύει την περιουσία της Folli Follie

Απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσίας της εταιρείας, μέχρι την κύρια συζήτηση για την αποζημίωση 56 επενδυτών με 2,3 εκατ. ευρώ. Παραιτήθηκε η εταιρεία από την αίτηση προσφυγής στο 106α. Και νέες διεκδικήσεις αποζημιώσεων.

Προσωρινή διαταγή δεσμεύει την περιουσία της Folli Follie

Δεκτό έγινε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας αίτημα της Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών για δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie.

To δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσίας της εταιρείας μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης, σε περίπου ένα μήνα.

Η Ένωση, η οποία εκπροσωπεί 56 επενδυτές, ζητεί αποζημίωση 2,3 εκατ. ευρώ για τη ζημία που υπέστησαν.

Σημειώνεται ότι η δέσμευση και μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, φυσικών προσώπων που ασκούσαν διοίκηση στην εταιρεία και μετόχων έχει ήδη «σφραγιστεί» μετά το βούλευμα και την απόφαση που εξέδωσε η οικονομική εισαγγελία.  

Την ίδια στιγμή, οι νομικοί παραστάτες της Folli Follie παραιτήθηκαν σήμερα από την αίτηση προσφυγής στο άρθρο 106α. Υπενθυμίζεται ότι το μονομελές Πρωτοδικείο, ήδη από το Νοέμβριο, κατά τη συζήτηση της εν λόγω αίτησης, δεν την είχε κάνει αποδεκτή, παραπέμποντας στις 22 Ιανουαρίου για την κύρια συζήτηση του εν λόγω αιτήματος. 

Δεδομένου ότι η Folli Follie επιδιώκει την κατάθεση νέου αιτήματος προσφυγής στο πτωχευτικό, στη βάση του άρθρου 106β ή του άρθρου 106δ, η παραπάνω κίνηση θεωρείται αυτονόητη.

Σημειώνεται ότι ομάδες μικροεπενδυτών της Folli Follie συνεχίζουν διεκδικήσεις με νέα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων. 

Συγκεκριμένα, στις 6 Φεβρουαρίου εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα ομάδας επενδυτών που αξιώνει αποζημίωση 1,6 εκατ. ευρώ. 

Τέλος, στις 29 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο μονομελές Πρωτοδικείο το αίτημα ανακοπής που έχουν καταθέσει και πάλι επενδυτές, κατά του πλειστηριασμού του 35,7% των Αττικών Πολυκαταστημάτων (το οποίο αφορούσε ενέχυρο έναντι εξασφαλίσεων των τραπεζών για δάνεια που είχαν χορηγήσει στη FFG). 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v