Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειοδότης η Demiroren-Scientific Games για το τουρκικό στοίχημα

H Demiroren-Scientific Games υπέβαλε προσφορά που αντιστοιχεί στο 0,2% επί του τζίρου του παιχνιδιού, ενώ η Inteltek υπέβαλε προσφορά 0,5% επί του τζίρου, μεταδίδουν ξένα δημοσιεύματα.

Μειοδότης η Demiroren-Scientific Games για το τουρκικό στοίχημα

Η κοινοπραξία Demiroren-Scientific Games κατέθεσε την καλύτερη προσφορά στον διαγωνισμό για τη διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος στην Τουρκία (Iddaa), σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.

Στον διαγωνισμό για το Iddaa έλαβε μέρος και η Inteltek (συμμετέχει με 55% η τουρκική Turkcell και με 45% η Ιntralot).

H Demiroren-Scientific Games υπέβαλε προσφορά που αντιστοιχεί σε προμήθεια 0,2% επί του τζίρου του παιχνιδιού, ενώ η Inteltek υπέβαλε προσφορά με προμήθεια 0,5% επί του τζίρου.

Σημειώνεται πως ο πρώτος διαγωνισμός, στον οποίο είχε καταθέσει προσφορά μόνο η Inteltek, ακυρώθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου καθώς οι τουρκικές αρχές θεώρησαν πως δεν υπήρχε αρκετός ανταγωνισμός. Η νέα προκήρυξη προβλέπει περισσότερο ελαστικούς όρους συμμετοχής, με στόχο να κατατεθούν περισσότερες από μία προσφορές. Προβλέπει, επίσης, πως δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές από κοινοπραξίες διαφορετικών επιχειρήσεων, αλλά μόνο από μεμονωμένες εταιρείες.

Με βάση το ίδιο κείμενο, η τουρκική κυβέρνηση προβλέπει συνολικά έσοδα 2,7 δισ. ευρώ (17 δισ. τουρκικές λίρες) κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του αθλητικού στοιχήματος. Ο υποψήφιος που θα επικρατήσει θα είναι εκείνος ο οποίος θα προσφέρει μεγαλύτερο μερίδιο από τα συγκεκριμένα έσοδα στο τουρκικό δημόσιο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να λειτουργούν ήδη δίκτυο με τουλάχιστον 500 πρακτορεία στοιχηματισμού, ώστε να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που προβλέπει πως ο νικητής θα αναπτύξει δίκτυο 6.000 σημείων πώλησης σε ολόκληρη την Τουρκία.

Η μετοχή της Intralot καταγράφει απώλειες της τάξεως του 6% στο Χρηματιστήριο, με την τιμή να κινείται στα ο,50 ευρώ.

Από την πλευρά της η IBG μέσω Flash Note περικόπτει τη σύσταση για τη μετοχή της εισηγμένης σε «reduce».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v