Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Τι χωρίζει διοίκηση-ομολογιούχους

Η διαπραγμάτευση της εταιρίας με τους ομολογιούχους στην Αθήνα για το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Τι ζητά και πώς... αιφνιδίασε τα funds η νέα διοίκηση της εισηγμένης. «Αλμυρή» τυχόν νέα χρηματοδότηση.

Folli Follie: Τι χωρίζει διοίκηση-ομολογιούχους

Εκπλήξεις αλλά και αποστάσεις σε βασικά ζητήματα του προτεινόμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης μεταξύ των εκπροσώπων των ομολογιούχων και της διοίκησης της Folli Follie καταγράφηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή εκ του σύνεγγυς διαπραγμάτευση, η οποία διεξήχθη στην Αθήνα.

Η έκπληξη συνίσταται στην πρόταση της διοίκησης και των συμβούλων της Folli Follie, να διατηρήσει η εταιρία το δικαίωμα αξιοποίησης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων κατά το δοκούν. Η συγκεκριμένη απαίτηση φέρεται να αιφνιδίασε τους εκπροσώπους των funds Oasis, Mercier Vanderlinden, και Kyma Capital, (τα οποία θεωρούνται οι έχοντες την κατασταστική πλειοψηφία μεταξύ των Eurobondholders αξίας 250 εκατ. ευρώ περίπου) καθώς αλλάζει τη δομή του αρχικού Term Sheet που επί μήνες συζητούν οι δύο πλευρές.

Παρά την παραπάνω ανατροπή- η οποία εκφράστηκε σύμφωνα με πληροφορίες από νέο σύμβουλο της διοίκησης, τον κ.Νίκο Ξύδη -της Value Partners- η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε επικεντρωμένη τόσο στις εγγυήσεις όσο και στη χρηματοδότηση της εταιρίας.

Η  FF ζητά και την απαλλαγή όλων των μελών της διοίκησης από τυχόν ευθύνες, θέμα στο οποίο ευλόγως διαφωνούν οι ομολογιούχοι. Επιπλέον, επιδιώκει άμεση νέα χρηματοδότηση, με τους ομολογιούχους να επιμένουν πως θα εισφέρουν φρέσκο χρήμα μόνον εφόσον εξασφαλίσουν εγγυήσεις (τα πέντε δεσμευμένα ακίνητα της εταιρίας).

Διαφωνία επίσης προκύπτει στο ύψος του επιτοκίου της νέας χρηματοδότησης με τους ομολογιούχους να απαιτούν επιτόκιο 15%-17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v