Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Τα ακίνητα «κλειδί» για τη συμφωνία με ομολογιούχους

Προσέγγιση μεταξύ ομολογιούχων και της διοίκησης της Folli Follie, με κοινό στόχο την αποδέσμευση των assets της εταιρείας. Οι αιρέσεις στη διαδικασία της εξυγίανσης, τα πέντε ακίνητα και τα ερωτήματα για το μέλλον. H ενημέρωση από Folli Follie.

Folli Follie: Τα ακίνητα «κλειδί» για τη συμφωνία με ομολογιούχους

Στον μονόδρομο μιας καταρχήν συμφωνίας φαίνεται ότι κατέληξαν ομολογιούχοι και διοίκηση της Folli Follie, οι οποίοι βρήκαν κοινό τόπο τουλάχιστον σε μια βασική παράμετρο της συμφωνίας εξυγίανσης.

Αυτή αφορά την αποδέσμευση των πέντε ακινήτων της εταιρείας (που εκπροσωπούν χονδρικά μια αξία 80 εκατ. ευρώ και αποτελούν το μοναδικό χειροπιαστό περιουσιακό στοιχείο της FFG, που θα μπορούσε μερικώς να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ομολογιούχων) από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να αρθεί η δέσμευση, οι δύο πλευρές φέρονται να έκαναν «την ανάγκη φιλοτιμία», προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την κατάθεση αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β ή δ.

Παρ' όλα αυτά, η παραπάνω καταρχήν συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση έγκρισης από τη Γ.Σ. των ομολογιούχων, τη συγκέντρωση της συναίνεσης του 60% των ανέγγυων πιστωτών, την έγκριση της αίτησης από το Μονομελές Πρωτοδικείο και την έγκριση αποδέσμευσης των ακινήτων από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα. Επίσης είναι απαραίτητη η δημοσίευση έγκυρου ισολογισμού, έργο που έχει αναλάβει αλλά αδυνατεί να ολοκληρώσει η PwC.

Πέραν των παραπάνω τυπικών και ουσιαστικών αιρέσεων, μένει να φανεί πώς θα γεφυρωθούν οι θέσεις των δύο πλευρών κατά την πραγματική διαδικασία εξυγίανσης του αποδυναμωμένου πλέον οργανισμού της FF.

Η ανακοίνωση της FF Group

Η  FF Group παρέχει την ακόλουθη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε τη σύναψη επικαιροποιημένης προκαταρκτικής συμφωνίας (term sheet) με ομάδα ομολογιούχων αναφορικά με την προτεινόμενη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου. Επί τη βάσει της εν λόγω συμφωνίας, η Εταιρεία θα απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους ομολογιούχους δανειστές της για την παροχή συναίνεσης, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας από το απαιτούμενο κατά νόμον ποσοστό των πιστωτών της.

Η Εταιρεία θα επανέλθει με περαιτέρω ανακοινώσεις της προς το επενδυτικό κοινό, σχετικά με τις επόμενες ενέργειές της αναφορικά με την εν εξελίξει διαδικασία αναδιάρθρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v