Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση εξυγίανσης για τη Mini Raxevsky

Την Τετάρτη συζητείται η συμφωνία της εταιρείας με τους πιστωτές της, σε ό,τι αφορά το σχέδιο εξυγίανσής της. Η παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό και το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Αίτηση εξυγίανσης για τη Mini Raxevsky

Αίτηση σε καθεστώς εξυγίανσης κατά το άρθρο 106 β μετά από συμφωνία με τους πιστωτές της κατέθεσε η εταιρεία παιδικής ένδυσης Mini Raxevsky, η οποία πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η εταιρεία, η οποία δεν έχει σχέση με τη Raxevsky ΑΒΕΕ, που έκλεισε οριστικά την προηγούμενη εβδομάδα, αποτυγχάνοντας να ολοκληρώσει το δικό της σχέδιο εξυγίανσης, ειδικεύεται στον τομέα του παιδικού ρούχου και διαθέτει αξιοσημείωτη παρουσία στο εξωτερικό. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1989 από τη Δήμητρα Ραξέβσκυ (της γνωστής οικογένειας που ίδρυσε την πτωχευμένη Miss Raxevsky, χωρίς ωστόσο να διατηρεί πλέον κάποια μετοχική σχέση) και τον Αβεντίς Μπαλιάν.  

Στην τελευταία δημοσιευμένη οικονομική χρήση της εταιρείας για το 2016, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε  4.894.896,34 ευρώ έναντι 4.946.204,38 ευρώ της προηγουμένης χρήσεως, δηλαδή, σημείωσε μικρή μείωση κατά  51.308,04 ευρώ. Επίσης, η ζημία της χρήσεως 2016 ανήλθε σε  196.998,05 ευρώ έναντι κερδών  13.169,54 της προηγούμενης χρήσης 2015.

Στην ίδια χρήση, η εταιρεία είχε συνολικές υποχρεώσεις της τάξης των 7 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων ο κύριος όγκος (περίπου 5 εκατ. ευρώ) αφορούσε σε τραπεζικό δάνειο, το οποίο ωστόσο ήταν καλυμμένο με εμπράγματη εξασφάλιση. Ειδικότερα υπήρχε προσημείωση σε ακίνητα της ιδιοκτήτριας και προέδρου της εταιρείας Δ. Ραξέβσκυ.

Τα τελευταία 10 χρόνια, οι συλλογές Mini Raxevsky διατίθενται ολοκληρωμένες μέσα από την αλυσίδα λιανικής Mini Raxevsky. To 2016  προστέθηκε επίσης στα καταστήματα Mini Raxevsky το  αναγνωρισμένο διεθνώς brand  “V19.69 VERSACE Abbigliamento Sportivo SRL Milano Italia”.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στο εξωτερικό, δημιουργώντας καταστήματα σε Ιταλία, Αρμενία, Κύπρο,  Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανο, Μεξικό, Σιγκαπούρη και Αυστραλία. Σύμφωνα δε με την τελευταία ενημέρωση εκ μέρους της εταιρείας, το δίκτυό της επεκτείνεται ήδη με νέα σημεία πώλησης στα Ιωάννινα και στην Κύπρο, ενώ παράλληλα διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα που αποτελεί ένα δυναμικό κανάλι πωλήσεων για τα προϊόντα της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v