Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε Βa2 η Moody's

Ο οίκος επισημαίνει ότι η κίνηση λαμβάνει χώρα μετά την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε Β1 από Β3. Επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση του ΟΤΕ διαμορφώνεται δυο βαθμιδες υψηλότερα από αυτή της Ελλάδας.

Αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε Βa2 η Moody's

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ κατά δυο βαθμίδες προχώρησε η Moody's, σε Βa2 από B1 με σταθερό outlook. 

Ο οίκος επισημαίνει ότι η κίνηση λαμβάνει χώρα μετά την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε Β1 από Β3. Επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση του ΟΤΕ διαμορφώνεται δυο βαθμιδες υψηλότερα από αυτή της Ελλάδας. 

"Η αναβάθμιση αντανακλά κυρίως τη συνεχιζόμενη βελτίωση στο πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας και τις προοπτικές ανάπτυξης, που είναι θετικό για τον ΟΤΕ καθώς παράγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του στην ελληνική αγορά. Επίσης αντανακλά το πιστωτικό προφίλ της εταιρίας και την προσδοκία για βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων από βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην αγορά της Ρουμανίας", σημειώνει ο Carlos Winzer, αναλυτής του οίκου.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v