Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο προγράμματα εθελούσιας «τρέχει» ο ΟΤΕ

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά όσους συνταξιοδοτούνται μέχρι το 2025, που υπολογίζονται σε περίπου 1.220 εργαζόμενους, ενώ το δεύτερο είναι ανοικτό, εξαιρώντας ορισμένες διευθύνσεις. Το μπόνους έως και 55 μισθών και οι πρόσθετες παροχές.

Δύο προγράμματα εθελούσιας «τρέχει» ο ΟΤΕ

Δύο ελκυστικά προγράμματα εθελούσιας προωθεί ο ΟΤΕ, με τις πληροφορίες από το μέγαρο της Λεωφ. Κηφισίας να αναφέρουν πως θα είναι πιθανότατα η τελευταία χρονιά που περιλαμβάνονται τόσο γενναιόδωρες παροχές.

Το πρώτο πρόγραμμα, που γνωστοποιήθηκε χθες στη διοίκηση της ΟΜΕ ΟΤE, αφορά όσους συνταξιοδοτούνται μέχρι το 2025 και υπολογίζονται σε περίπου 1.220 εργαζόμενους. Για όσους ενταχθούν στο πρώτο πρόγραμμα, ο ΟΤE θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους μέχρι την ημέρα που θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Παράλληλα θα λαμβάνουν και το 70% έως 90% του καθαρού μισθού τους καθώς και πρόσθετες παροχές (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες του ΟΤE, κ.λπ.).

Το δεύτερο είναι το ανοικτό πρόγραμμα εθελούσιας, από το οποίο εξαιρούνται μεν κάποιες συγκεκριμένες διευθύνσεις, αλλά αφορά μεγάλο αριθμό του προσωπικού (στην ουσία αφορά οποιονδήποτε εργάζεται περισσότερα από 10 χρόνια, είναι άνω των 40 ετών και δεν καλύπτεται από το πρώτο πρόγραμμα εθελούσιας). Το δεύτερο πρόγραμμα ξεκινά με μπόνους 38 ακαθάριστους μισθούς και στη συνέχεια προσθέτει π.χ. δύο μισθούς αν έχεις θέση ευθύνης, δύο μισθούς για κάθε παιδί κ.ο.κ. Συνολικά μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 55 μισθούς.

Με το περυσινό πρόγραμμα εθελούσιας του ΟTΕ είχαν αποχωρήσει περίπου 300 εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v