Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Φέσσας: Ερχεται αύξηση κεφαλαίου στην BriQ ΑΕΕΑΠ

Στα άμεσα σχέδια της διοίκησης είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της BriQ Properties, όπως είπε χθες ο πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων. Τα ξενοδοχεία και τα logistics στο επίκεντρο.

Θ. Φέσσας: Ερχεται αύξηση κεφαλαίου στην BriQ ΑΕΕΑΠ

Με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αξιοποίηση πρόσθετων πόρων από την πιστωτική γραμμή (συνολικού ύψους μέχρι 30 εκατ. ευρώ, από την οποία έχει αντλήσει περί τα 10 εκατ. ευρώ με ομολογιακό δάνειο) που διαθέτει η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ θα χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις σε ακίνητα, όπως υποστήριξε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας Θεοδ. Φέσσας.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, ο κ. Φέσσας τόνισε πως «στόχος είναι να πάρουμε ένα νέο ομολογιακό», ώστε «σταδιακά η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια να διαμορφωθεί στο 60 προς 40». Πρόσθεσε, όμως, πως «αργά ή γρήγορα πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα προσφύγουμε στους μετόχους μας. Είναι στις σκέψεις μας. Σκοπός είναι να κάνουμε αύξηση όταν έχουμε μπροστά μας κάποιες ώριμες επενδύσεις. Να έχουμε προχωρήσει σε κάποιες ιδέες για το πώς θα αξιοποιήσουμε τα νέα κεφάλαια».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων ακινήτων Αννα Αποστολίδου είπε πως η διοίκηση θα συνεχίσει την ίδια στρατηγική και θα συνεχίσει να αναζητεί ευκαιρίες σε τρεις τομείς: τα κτίρια γραφείων, τα μικρότερα ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές (χωρίς να αποκλείει και τα ξενοδοχεία στις μεγάλες πόλεις, αν και στη συγκεκριμένη κατηγορία θεωρεί πως υπάρχει σχετική υπερπροσφορά) και οι αποθήκες (logistics).

Ειδικά στον τομέα των logistics, παρά το γεγονός πως αυξάνονται τα ενοίκια, η διοίκηση της BriQ αναζητεί μεγαλύτερες επιφάνειες στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου. Επιπλέον, θεωρεί πως υπάρχουν ευκαιρίες σε μεμονωμένα κτίρια της Αθήνας ή άλλων μεγάλων πόλεων, που ενίοτε μπορούν να αλλάξουν χρήση. 

Η κα Αποστολίδου τόνισε πως από την εισαγωγή των μετοχών της BriQ στο χρηματιστήριο μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί η αξία του χαρτοφυλακίου των 14 ακινήτων της κατά 64% και φτάνει τα 39,8 εκατ. ευρώ. Όλα τα ακίνητα της επενδυτικής εταιρείας βρίσκονται στην Αττική, με την εξαίρεση του ξενοδοχείου στη Νάουσα Πάρου.

To χαρτοφυλάκιο της BriQ αποτελείται από επτά κτίρια γραφείων, τέσσερις αποθήκες, μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, ένα κατάστημα και ένα ξενοδοχείο. Τα ετησιοποιημένα έσοδα από τα ακίνητα της εταιρείας προσεγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν, καθώς δύο ακίνητα που αποκτήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο είναι σήμερα ξενοίκιαστα. Η απόδοση του χαρτοφυλακίου προσεγγίζει το 7,3%, με δείκτη πληρότητας 97,8%. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρήσης, η διοίκηση της BriQ προχώρησε σε επενδύσεις 11,5 εκατ. ευρώ, με την απόκτηση πέντε νέων ακινήτων.

Η χθεσινή συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 655.684 ευρώ, δηλαδή 0,055 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί στις 29 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v