Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Ζημία 79 εκατ. ευρώ «γράφει» η Fosun

Σε πλήρη πρόβλεψη απομείωσης της συμμετοχής της στην FF προχώρησε ο κινεζικός όμιλος. Στα 141 εκατ. ευρώ η λογιστική ζημία από το 16,37%, που κατέχει στην ελληνική εισηγμένη.

Folli Follie: Ζημία 79 εκατ. ευρώ «γράφει» η Fosun

Καθαρή ζημία της τάξης των 79 εκατ. ευρώ ενέγραψε από τη συμμετοχή της στη Folli Follie η κινεζική Fosun, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται στα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο κινεζικός όμιλος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της προβληματικής ελληνικής εισηγμένης, διατηρεί ποσοστό 16,37% στο μετοχικό της κεφάλαιο, το οποίο μάλιστα επαύξησε με αγορές μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου τον περασμένο Μάιο. Σημειώνεται δε ότι η εν λόγω συμμετοχή «έσπασε» και μέρος αυτής (10% περίπου) μεταβιβάσθηκε στα τέλη Απριλίου 2018 στη θυγατρική της Fosun, την πορτογαλική ασφαλιστική Fidelidade-Companhia de Seguros.

Το εν λόγω ποσοστό πάντως επεστράφη πριν τη λήξη του 2018 στη μητρική Fosun International. 

Αναλυτικότερα, η Fosun International προέβη σε πλήρη πρόβλεψη απομείωσης για την επένδυση στη Folli Follie και η ζημία της εύλογης αξίας που αναγνωρίστηκε κατά την τελευταία χρήση ανέρχεται σε 141 εκατ. ευρώ.

H Fosun αναφέρει επίσης πως για την απόκτηση θέσης στην FF διέθεσε 86 εκατ. ευρώ συνολικά. Το κέρδος εύλογης αξίας από την επένδυση στην FFG στο τέλος του 2017 ανήλθε  σε 55 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβανομένων του ποσού των μερισμάτων ύψους 7 εκατ. ευρώ που εισέπραξε, οδήγησε την καθαρή ζημία από την επένδυσή της στα 79 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v