Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Due diligence στη MediaMarkt από την Olympia Group

Στα τέλη Απριλίου εκτιμάται η κατάληξη των ελέγχων και των διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την ανάληψη του δικτύου της γερμανικής πολυεθνικής από την αλυσίδα Public του ελληνικού ομίλου.

Due diligence στη MediaMarkt από την Olympia Group

Σε εξέλιξη βρίσκεται το due diligence της αλυσίδας MediaMarkt στην Ελλάδα από τους οίκους PwC (εκ μέρους του μητρικού γερμανικού ομίλου Ceconomy) και της Deloitte (εκ μέρους του ομίλου Olympia Development), το αποτέλεσμα του οποίου εν πολλοίς θα καθορίσει την πολύμηνη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών.

H δεσμευτική συμφωνία μεταξύ του ομίλου MediaMarkt και της Olympia αφορά τις αποκλειστικές μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής πλευράς, η συμφωνία ανάληψης του brand και των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα δεν έχει καταλήξει.

Οι ίδιες πηγές τοποθετούν την κατάληξη των συζητήσεων περί τα τέλη Απριλίου και αυτές αφορούν κατ’αρχάς στη σύσταση μεικτής εταιρείας, όπου την πλειοψηφία θα διατηρεί το Olympia Group, και η γερμανική πολυεθνική καταστατική συμμετοχή.

Το πλαίσιο συζήτησης αφορά στην ένταξη του δικτύου της MediaMarkt -μέσω μεικτής εταιρίας- κάτω από την ομπρέλα της αλυσίδας Public, που αποτελεί εξάλλου τον βραχίονα της Olympia στη λιανική. Σύντομα αναμένεται δε η δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Public, αλλά και το οικονομικό αποτύπωμα της MediaMarkt στην Ελλάδα, στοιχεία που αναμένεται να δώσουν την εικόνα της μετοχικής συσχέτισης της πιθανής νέας εταιρείας.

Πέραν της επιχειρηματικής συμφωνίας και του καθορισμού του μοντέλου αυτής, η όλη συμφωνία υπόκειται βεβαίως υπό την αίρεση εγκρίσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι η MediaMarkt αποτελεί τον νούμερο 2 παίκτη στην αγορά ηλεκτρικών, ενώ με την προσχώρησή της στον όμιλο Olympia, θα αθροίσει τη δύναμή της με την αλυσίδα Public, που εν μέρει δραστηριοποιείται στη λιανική ηλεκτρονικών ειδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v