Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ιορδανική MS Pharma ο έλεγχος της Genepharm

Η ελληνική εταιρεία αναπτύσσει, παράγει generic φαρμακευτικά προϊόντα και διατηρεί δίκτυο με πάνω από 223 πελάτες σε 70 χώρες.

Στην ιορδανική MS Pharma ο έλεγχος της Genepharm

Στην ιορδανική MS Pharma πέρασε το 100% των μετοχών της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Genepharm. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται η παραμονή του μάνατζμεντ της ελληνικής εταιρείας, προκειμένου να ηγηθεί της προσπάθειας περαιτέρω ανάπτυξης. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Η Genepharm αναπτύσσει, παράγει generic φαρμακευτικά προϊόντα και διατηρεί δίκτυο με πάνω από 223 πελάτες σε 70 χώρες. Συνδυάζει ισχυρό R&D αλλά και βιομηχανική δυνατότητα. Η συναλλαγή θα της επιτρέπει να έχει πρόσβαση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της MS Pharma και να γίνει μέλος ενός γκρουπ που απασχολεί 2.000 εργαζόμενους.

Ο Ghiath Sukhtian, πρόεδρος της ιορδανικής εταιρείας, δήλωσε ότι «η εξαγορά προσφέρει υψηλές συνέργειες με τις υφιστάμενες δραστηριότητες και σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό στα αναπτυξιακά πλάνα. Η διοικητική ομάδα της Genepharm έχει στήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση και προσδοκώ να τη στηρίξω να προσφέρει ευρύτερη γκάμα προϊόντων και τεχνολογίας στους πελάτες της στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο».

Από την πλευρά της ελληνικής εταιρείας δηλώνεται ότι «η εξαγορά θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του πλάνου ανάπτυξης και θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει ευρύτερη γκάμα προϊόντων στους εταίρους και τους πελάτες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v