Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνωστισμός στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ

Στα 53 εκατ. το κόστος για τον όμιλο από την αποχώρηση περίπου 320 εργαζομένων. Οι υπόλοιποι θα ενταχθούν στο αντίστοιχο πρόγραμμα που θα προωθήσει του χρόνου. Οι παροχές.

Συνωστισμός στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ

Περίπου 320 εργαζόμενοι που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2025 εντάχθηκαν τελικά στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, με το συνολικό κόστος για τον οργανισμό να προσεγγίζει τα 53 εκατ. ευρώ.

Λόγω του συνωστισμού που υπήρξε, αφού κατατέθηκαν περίπου 700 αιτήσεις συμμετοχής στα δύο προγράμματα, η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει μόνο το πρώτο από αυτά, που αφορούσε τους υπαλλήλους που θα συνταξιοδοτούνταν μέχρι το 2025. Οσοι από αυτούς τους υπαλλήλους δεν περιλαμβάνονται στους 320 τυχερούς, ενημερώθηκαν πως θα ενταχθούν στο αντίστοιχο πρόγραμμα που θα προωθήσει του χρόνου ο όμιλος του ΟΤE.

Σημειώνεται πως για αυτή την κατηγορία προσωπικού ο ΟΤE θα καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους μέχρι την ημέρα που θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Παράλληλα θα λαμβάνουν και το 70% έως 90% του καθαρού μισθού τους καθώς και πρόσθετες παροχές (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες του ΟΤE κ.λπ.).

Το δεύτερο πρόγραμμα, που τελικά δεν προχώρησε, με την εξαίρεση του προσωπικού που ασχολείται στη φύλαξη, ήταν ανοικτό αλλά εξαιρούνταν κάποιες συγκεκριμένες διευθύνσεις.

Στην ουσία αφορούσε οποιονδήποτε εργάζεται περισσότερα από 10 χρόνια στον ΟTE, είναι άνω των 40 ετών και δεν καλυπτόταν από το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινούσε με μπόνους 38 ακαθάριστους μισθούς και στη συνέχεια προσθέτει π.χ. δύο μισθούς αν έχεις θέση ευθύνης, δύο μισθούς για κάθε παιδί κ.ο.κ. Συνολικά μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 55 μισθούς.

Με το περυσινό πρόγραμμα εθελουσίας του ΟTΕ είχαν αποχωρήσει περίπου 300 εργαζόμενοι.

Φώτης Κόλλιας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v