Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύτερο 2019 περιμένει η Καραμολέγκος

Μετά την περυσινή υποχώρηση των ζημιών, για φέτος η διοίκηση της γνωστής αρτοβιομηχανίας βλέπει μια σαφώς καλύτερη χρονιά σε ό,τι αφορά τις οικονομικές της επιδόσεις. Με +50% τρέχει η θυγατρική της Ρουμανίας στο πρώτο τρίμηνο.

Καλύτερο 2019 περιμένει η Καραμολέγκος

Αύξηση κύκλου εργασιών, δραστική υποχώρηση ζημιών και επέκταση σε νέα προϊόντα χαρακτήρισαν την περυσινή πορεία της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος. Ειδικότερα, σε ενοποιημένη βάση μέσα στο 2018:

  • Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 75,4 στα 80,2 εκατ. ευρώ.
  • Τα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν από τα 8,56 στα 9,45 εκατ. ευρώ.
  • Οι καθαρές ζημίες υποχώρησαν από τα 2,31 εκατ. ευρώ στις 663 χιλ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της Καραμολέγκος επηρεάστηκαν μεταξύ άλλων:

α) Από την πορεία ανάκαμψης του κλάδου -για πρώτη φορά μετά από χρόνια- κατά 4,5% σε τεμάχια και κατά 5,5% σε αξία.

β) Από την προϊοντική διεύρυνση, με το προϊόν «Παξαμάς» (η εισηγμένη μιλά για εξαιρετικά πετυχημένο λανσάρισμα, που έφτασε ήδη σε μερίδιο αγοράς το 7,6%).

γ) Από  ανοδική πορεία στη Ρουμανία (η τοπική θυγατρική μετά από πλήρη αναδιοργάνωση του εμπορικού τμήματος, αύξησε πέρυσι τις πωλήσεις της κατά 35% και φέτος στοχεύει σε ένα επιπλέον +45%).

Αναφορικά με τις προοπτικές της φετινής χρονιάς, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας σημειώνει πως «το 2019 ξεκινά με ιδιαίτερες προοπτικές βελτίωσης των πωλήσεων και της κερδοφορίας. Με όπλα τη βελτιστοποίηση της εμπορικής πολιτικής αλλά και τη συνεχή καινοτομία και επέκταση της προϊοντικής γκάμας, η εταιρεία στοχεύει σε αύξηση της κερδοφορίας της, διατηρώντας την ηγετική της θέση στην αγορά».

Σε ό,τι αφορά τη θυγατρική της Ρουμανίας, η εισηγμένη θα επιδιώξει την εδραίωση του brand στις κορυφαίες επιλογές της τοπικής αγοράς. Ο ρυθμός ανάπτυξης για το πρώτο τρίμηνο είναι +50% σε σχέση με τις αντίστοιχης περιόδου του 2018.  

Πέρυσι, υλοποιήθηκαν πολύ σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της εισηγμένης, ενώ επίσης ξεκίνησε το project για την αναβάθμιση των logistics (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr στις 8/10/2018).

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v