Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 7% στο 10μηνο

Μεγάλη άνοδο άνω του 30% στον τζίρο από την αγορά της Ρουμανίας καταγράφει η εισηγμένη. Σκοπεύει να ενισχύσει την ελληνική αγορά με ένα ακόμη ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην Κατερίνη μέχρι τον Ιούνιο.

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 7% στο 10μηνο

Αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου, αποκόπτεται το αυξημένο κατά 10% προμέρισμα του 0,19€/μετοχή που δικαιούνται οι μέτοχοι-συνεταίροι του Ομίλου JUMBO.

Καθώς συμπληρώθηκε ήδη το 10μηνο της οικονομικής χρήσης που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 και έχουν ήδη ενταχθεί στις πωλήσεις του Ομίλου τα σημαντικότερα εμπορικά γεγονότα της χρονιάς (σχολική περίοδος, γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα), η διοίκηση, ακολουθώντας την πάγια τακτική έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης ανακοινώνει τις τελευταίες εξελίξεις στον Όμιλο. 

Από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι και τον Απρίλιο 2019, οι πωλήσεις του Ομίλου κατέγραψαν αύξηση της τάξης του +7% περίπου, δηλαδή εντός των αρχικών προβλέψεων.

- Αναμφισβήτητα την κούρσα οδηγεί η δυναμική αγορά της Ρουμανίας που από τον Μάρτιο ενισχύθηκε με το 13ο μεγάλο κατάστημα και κατέγραψε άνοδο στις πωλήσεις της τάξης του άνω του 30%,

- ακολουθεί η αγορά της Βουλγαρίας (+9% περίπου),

- η αγορά της Κύπρου (+2,5% περίπου) και η Ελληνική (καθαρές πωλήσεις της μητρικής χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές) κατά +2,5% περίπου που δείχνει να σταθεροποιείται σε θετικό πρόσημο, παρά τις έντονες διακυμάνσεις.

Όσον αφορά το προμέρισμα του 0,19 € προ παρακράτησης φόρου ανά μετοχή, οι μέτοχοι ενημερώνονται:

- Ημερομηνία αποκοπής προμερίσματος: Τετάρτη 08.05.2019.
- Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων προμερίσματος (record date): Πέμπτη 09.05.2019.
- Ημερομηνία έναρξης καταβολής προμερίσματος: Τρίτη 14.05.2019.

Εξέλιξη δικτύου

Από τον Ιούλιο του 2018, έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους 3 νέα ιδιόκτητα καταστήματα στην αγορά της Ρουμανίας.
- Το πρώτο στην περιοχή του Βουκουρεστίου (13.600 τ.μ. περίπου) από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
- Το δεύτερο, στο Bacau (12.900 τ.μ. περίπου) από τις 12 Νοεμβρίου.
- Το τρίτο στην πόλη Braila (12.000 τ.μ. περίπου) ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Κατά συνέπεια, το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 78 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 13 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr.

Ο Όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει την ελληνική αγορά μ’ ένα ακόμη ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην Κατερίνη μέχρι τον Ιούνιο 2019, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην πόλη Brasov, Ρουμανίας.

Ο Όμιλος, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO σε 5 χώρες (Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v