Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζωντανεύει το ιστορικό κτίριο του ΟΤΕ στη Σόλωνος

Προχωρούν οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου στη Σόλωνος, καθώς και ακινήτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στόχος να ενταχθούν στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων επαγγελματικών χώρων του ομίλου IWG.

Ζωντανεύει το ιστορικό κτίριο του ΟΤΕ στη Σόλωνος

Μέσα στον Ιούλιο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ανακατασκευής του ιστορικού κτιρίου του ΟΤΕ στην διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Σίνα, προκειμένου να ενταχθεί στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων για επαγγελματικούς χώρους του ομίλου IWG.

Η ΟΤE Estate, η θυγατρική του ΟΤE που διαχειρίζεται το τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτου του ομίλου, έχει υπογράψει συμφωνία με την IWG για δύο ακίνητα, το κτίριο της Σόλωνος και ένα κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ώστε να αξιοποιηθούν ως χώροι βραχυχρόνιας μίσθωσης για όσους αναζητούν γραφεία.

Ο όμιλος IWG σχεδιάζει την ανάπτυξη 15 νέων επιχειρηματικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα εντός της επόμενης διετίας, ενώ ήδη διαθέτει δύο κέντρα «ευέλικτων γραφειακών χώρων» στο κτίριο Green Plaza στο Μαρούσι στην Στοά Τουρνικιώτη επί της Ερμού.

Μπορεί, πάντως, να προχωρούν οι εργασίες στο κτίριο της Σόλωνος αλλά στο πρώην κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ στην Σταδίου, που πωλήθηκε στον ομογενή εκ Βενεζουέλας Θ. Δουζόγλου, δεν έχει γίνει τίποτα, όπως και στα υπόλοιπα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, η αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της OTE Estate προσέγγιζε τα 819 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των περίπου 2.300 ιδιοκτησίων, οι 400 από αυτές αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 80% της εύλογης αξίας του χαρτοφυλακίου της. Από τις ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις του ομίλου ΟΤE προκύπτει πως πέρυσι τα έσοδα από επενδύσεις σε ακίνητα ανήλθαν σε 6,7 εκατ. από 7,6 εκατ. ευρώ το 2017.

Η θυγατρική του ΟΤΕ προωθεί εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαινίσεων και αναβαθμίσεων κτιρίων, είτε για να αξιοποιηθούν από τον όμιλο (κτίρια γραφείων, καταστήματα, κ.λπ.),είτε για να παραχωρηθούν σε τρίτους όπως συμβαίνει με την περίπτωση των ακινήτων σε Σόλωνος και Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται, επίσης, στον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας εξασφαλίσει σχετική άδεια με στόχο την κάλυψη των αναγκών του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v