Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca-Cola HBC: Συνεχίζουμε να αναζητάμε επενδυτικές ευκαιρίες

Δεν αλλάζει η στρατηγική της εταιρείας από την απόφαση της μητρικής να διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιό της, τις δραστηριότητες στην Αφρική. Με απώλειες  5,64% έκλεισε σήμερα η μετοχή της εισηγμένης.

Coca-Cola HBC: Συνεχίζουμε να αναζητάμε επενδυτικές ευκαιρίες

Η Coca-Cola HBC θα συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες για την ανάπτυξή της και τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους μετόχους της, σχολίασαν κύκλοι της εταιρείας στο Euro2day.gr με αφορμή τη σημερινή πίεση που δέχθηκε η μετοχή της η οποία «έκλεισε» στο -5,64%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έφθασε και στο -8%.

Η στρατηγική της εταιρείας δεν πρόκειται να αλλάξει και είναι αυτή που έχει αποτυπωθεί στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, δηλώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν η ισχυρή σημερινή υποχώρηση οφείλεται στη ανακοίνωση της μητρικής  Coca-Cola Company, ότι θα διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιό της το πλειοψηφικό πακέτο της  Coca-Cola Beverages Africa (CCBA).

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν την ανοδική πορεία της Coca-Cola HBC, υπενθυμίζοντας ότι σε συνέχεια των ισχυρών χρηματοοικονομικών επιδόσεων τα τελευταία χρόνια και της καλής προόδου για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για το 2020, το διοικητικό συμβούλιο έχει προτείνει ειδικό μέρισμα ύψους 2,00 ευρώ ανά μετοχή, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα περίπου 730 εκατ. περίπου.

Υπενθυμίζουμε ότι η  Coca-Cola Company προ διετίας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε refranchise της CCBA, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης της Coca-Cola στην Αφρική, με υπηρεσίες σε 12 χώρες.

Η εταιρεία είχε συζητήσεις με μία σειρά δυνητικών συνεργατών, ενώ το ενδιαφέρον της είχε εκδηλώσει και η Coca-Cola HBC, η οποία αυτή τη στιγμή, έχει παρουσία μόνο στη Νιγηρία. Είναι προφανώς και μία επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες χώρες της Αφρικής, θα ενίσχυε τη δυναμική της καθώς αποκτούσε παρουσία στη Νότια Αφρική,  στην Κένυα, στην Αιθιοπία, στη Μοζαμβίκη, στην Τανζανία, στην Ουγκάντα, στη Ναμίμπια, στις Κομόρες, στη Μαγιότ, στη Σουαζιλάνδη, στη Μποτσουάνα και στη Ζάμπια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v