Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή διοίκησης

Έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα η πλευρά Λιακουνάκου. Ασκεί κανονικά τα δικαιώματα ψήφου που αναλογούν στο 47,62% του μετοχικού κεφαλαίου της Euromedica ο ειδικός διαχειριστής της Axon Holdings. Νέα ένδικα μέσα από την πλευρά Λιακουνάκου.

Euromedica: Ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή διοίκησης

Ανοίγει και δικαστικά ο δρόμος για την αλλαγή διοίκησης και σελίδας στη Euromedica, μετά τη σημερινή απόρριψη από το Δικαστήριο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε η πλευρά Λιακουνάκου και συζητήθηκε χθες.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση, επιτρέποντας στην Axοn Holdings υπό ειδική διαχείριση να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν στο 47,62% του μετοχικού κεφαλαίου της Euromedica, στις επικείμενες έκτακτες γενικές συνελεύσεις της 7ης και 8ης Ιουνίου.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί ανατροπή ισορροπιών καθώς αν ο ειδικός διαχειριστής ταχθεί υπέρ του αιτήματος της Farallon για αλλαγή διοικητικού συμβουλίου στην Euromedica -δείχνει να αποτελεί το πλέον πιθανό σενάριο-, οι δύο πλευρές συγκεντρώνουν αθροιστικά άνω του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Ταυτόχρονα, ψαλιδίζονται οι όποιες ελπίδες είχε η πλευρά Λιακουνάκου να εγκριθεί αύξηση κεφαλαίου ως 60 εκατ. ευρώ καθώς θα είναι δύσκολο η υπό ειδική διαχείριση Axοn να ψηφίσει υπέρ ΑΜΚ, χωρίς πειστικό πλάνο και αποδεικτικά για εξεύρεση αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης.

Σημειώνεται ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση της 7ης Ιουνίου, που προκάλεσε η πλευρά Λιακουνάκου, το βασικό θέμα είναι η αύξηση κεφαλαίου ως το ποσό των 60 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι η Euromedica δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις χρήσεων 2017 και 2018, κίνηση που αποτελεί προαπαιτούμενο για την έγκριση οιουδήποτε ενημερωτικού δελτίου, η αγορά ανέγνωσε την παραπάνω κίνηση ως άσκηση τακτικής προκειμένου να κερδηθεί χρόνος.

Στις 8 Ιουνίου έχει προγραμματισθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση, μετά από αίτημα της Farallon, με θέματα την ανάκληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Euromedica, την εκλογή νέου Δ.Σ. καθώς και νέων μελών της Επιτροπής Ελέγχου.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που συζητήθηκαν χθες υποβλήθηκαν από την Axοn Holdings, η οποία ζητούσε να μην μπορεί ο ειδικός διαχειριστής να εκπροσωπήσει την εταιρεία και να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου που αναλογούν στο 47,62% στις επικείμενες έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Η ειδική διαχείριση παρενέβη στη διαδικασία της συζήτησης, όπως και ο μεγαλοπιστωτής της Axοn Τράπεζα Πειραιώς.

Νέα έφεση από την πλευρά Λιακουνάκου

Από την πλευρά της η οικογένεια Λιακουνάκου έχει εφεσιβάλει την απόφαση του πρωτοδικείου, με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα της Πειραιώς για διορισμό ειδικού διαχειριστή.

Παρ ότι η έφεση θα πάρει χρόνο για να εκδικασθεί, αν οριστεί δικάσιμος η πλευρά Λιακουνάκου είναι πιθανόν να υποβάλει νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, επιδιώκοντας να συζητηθεί πριν την 7η Ιουνίου, ζητώντας να μην μπορεί ο ειδικός διαχειριστής να ασκήσει, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν στο 47.62% των μετοχών Euromedica που κατέχει η Axon Holdings.

 

Χρήστος Κίτσιος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v