Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ElvalHalcor: «Οχι» σε placement στις τρέχουσες αποτιμήσεις

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης σε ό,τι αφορά τα οφέλη που προέκυψαν από τη συγχώνευση των εταιρειών Elval και Halcor, τις οικονομικές προοπτικές του ομίλου και την πιθανότητα placement μέσα στο 2019.

ElvalHalcor: «Οχι» σε placement στις τρέχουσες αποτιμήσεις

Στα οφέλη της συγχώνευσης μεταξύ των Elval και Halcor, μέσω της οποίας δημιουργήθηκε ο όμιλος ElvalHalcor, αναφέρθηκε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στo πλαίσιo της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που της τέθηκε.

«Έχουμε δημιουργήσει μέσα από τη συγχώνευση μια μεγαλύτερη εταιρεία, που είναι περισσότερο ορατή στο επενδυτικό κοινό, στις τράπεζες και στους προμηθευτές. Ήδη το κόστος του δανεισμού μας κινείται σε λογικότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους χρηματοδότησής μας. Σε ό,τι αφορά την επενδυτική κοινότητα, έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να μπορούμε να απευθυνθούμε μελλοντικά στις αγορές, είτε για αύξηση κεφαλαίου είτε για placement (με μια μείωση της συμμετοχής του βασικού μετόχου, η μετοχή θα μπορούσε να ενταχθεί στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ). Όλα αυτά όμως θα γίνουν όταν η αγορά αποτιμήσει την αξία και τις προοπτικές της εταιρείας. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε κινήσεις που θα στερήσουν την εταιρεία από μια μελλοντική δυνατότητά της. Η ElvalHalcor αναπτύσσεται συνεχώς. Το νέο έλαστρο αλουμινίου θα αυξήσει δραστικά την παραγωγική της δυναμικότητα από το επόμενο έτος, η παραγωγή στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, ενώ και ο δανεισμός της κινείται σε πολύ λογικά επίπεδα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά (ο δείκτης καθαρό χρέος προς EBITDA από το 4,5 του 2016 υποχώρησε στο 4,1 του 2017 και στο 3,8 το 2018, λόγω της ανοδικής τάσης της λειτουργικής κερδοφορίας).

Ειδικότερα, η μονάδα του αλουμινίου λειτουργεί με παραγωγική δυναμικότητα πάνω από το 100% (η υλοποιούμενη επένδυση για αύξησή της θα ολοκληρωθεί το 2020), το ελληνικό εργοστάσιο σωλήνων χαλκού πλησιάζει το 100% (παρά την αύξηση του capacity στο τέλος του 2018), ενώ η θυγατρική στα Βαλκάνια δουλεύει στο 75%, με σαφώς ανοδικές τάσεις.

Επίσης, η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε μεταξύ άλλων:

• Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή (καταβάλλεται στις 4 Ιουνίου).

• Την εισφορά της μονάδας μετατροπής δισκίων (οι εγκαταστάσεις της πρώην Μεταλλουργίας Ηπείρου που δραστηριοποιείτο στην παραγωγή δισκίων και εξαγοράστηκε από την εισηγμένη) σε νεοϊδρυθείσα θυγατρική εταιρεία της ElvalHalcor.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v