Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fais Group: Υποψήφιος «ιππότης» για τη Notos Com

Ενδιαφέρον για υποκατάσταση της Pillarstone στη Notos Com εκδηλώνει ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις. Το πλαίσιο που συζητούν τράπεζες και KKR, για να κλείσει η επιχειρηματική συμφωνία. Οι πιθανές συνεργίες από ένα deal.

Fais Group: Υποψήφιος «ιππότης» για τη Notos Com

Επαφές με το Fais Group, του γνωστού επιχειρηματία κ. Σάμι Φάις, πραγματοποιούν σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, τράπεζες και KKR, όσον αφορά την υποκατάσταση επενδυτή στη Notos Com.

Ως γνωστόν, η αρχική συμφωνία αναδιάρθρωσης του εμπορικού ομίλου μεταξύ Pillarstone (της πανευρωπαϊκής πλατφόρμας διαχείρισης επιχειρηματικών δανείων του KKR fund) και τραπεζών, βρέθηκε στον «αέρα» μετά την αποχώρηση της πρώτης από την ελληνική αγορά.

Νωρίτερα, η Pillarstone είχε εισφέρει έναντι εξασφαλίσεων -στο πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας- 7 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελούσε μέρος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης για την ανασύνταξη της Notos Com. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, διενεργούνται επαφές με επενδυτικά σχήματα -εκ των οποίων και το γκρουπ του γνωστού επιχειρηματία-, προκειμένου να αναλάβει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υφιστάμενη συμφωνία αναδιάρθρωσης.

Ειδικότερα, σκοπός είναι ο νέος επενδυτής να καταβάλει στο πλαίσιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης περίπου 7 εκατ. ευρώ στη Notos Com, μέσω ΑΜΚ, και να δώσει στην Pillarstone τα περίπου 7 εκατ. ευρώ που έχει βάλει ως τώρα στην εταιρεία. 

Υπενθυμίζεται ότι το γκρουπ Φάις ενεπλάκη στη διάσωση της ιστορικής αλυσίδας Καλογήρου, την οποία πλέον μετά την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης ελέγχει πλειοψηφικά μέσω της θυγατρικής εταιρείας Vetria. Στο παραπάνω σχήμα, μειοψηφική θέση της τάξης του 10% διατηρεί επίσης η Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία διαθέτει option αύξησης της μετοχικής θέσης της στο 20%.

Αν και οι επαφές Φάις με τράπεζες και KKR βρίσκονται σε διερευνητικό επίπεδο, εντούτοις σκιαγραφούνται πιθανά σενάρια και συνεργίες. Ο όμιλος Φάις, πέραν της Καλογήρου, διαθέτει αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο σημάτων αντιπροσώπευσης ειδών ένδυσης και αυξανόμενη λιανική παρουσία. Από την άλλη, η Notos Com,  παρά τον περιορισμό της δραστηριότητάς της στον τομέα των πολυκαταστημάτων, διατηρεί ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο αντιπροσωπειών, τόσο στον τομέα της ένδυσης όσο και στον τομέα των καλλυντικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v