Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beta Sec: Οι εκτιμήσεις για το α' τρίμηνο ΟΠΑΠ

Βελτιωμένο αναμένει η Beta Χρηματιστηριακή πως θα είναι το πρώτο τρίμηνο για τον ΟΠΑΠ, χάρη στην καλή απόδοση του Kino και των VLT. Μείωση εμφανίζεται στα έσοδα από το αθλητικό στοίχημα, ενώ το κοινό «μεταναστεύει» από τα λαχεία προς άλλα παιχνίδια της εταιρείας.

Beta Sec: Οι εκτιμήσεις για το α τρίμηνο ΟΠΑΠ

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) από το αθλητικό στοίχημα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 101 εκατ. ευρώ για τον ΟΠΑΠ, μειωμένα κατά 6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, σημειώνει η Beta Χρηματιστηριακή, εν αναμονή των αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα η εταιρεία.

Η Beta σημειώνει πως το ποσοστό υποχώρησης είναι σχεδόν διπλάσιο από το 2,8% που εμφάνισε ο OΠAΠ στο 4ο τρίμηνο και πως η εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει να ενοποιεί τη Stoiximan. Πτώση 8,6% αναμένεται στα GGR από τα λαχεία, λόγω της «μετακίνησης» σε άλλα παιχνίδια του OΠAΠ, ενώ τα έσοδα προ εισφορών από τα VLT αναμένονται αυξημένα κατά 61% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται στα 70 εκατ.

Τα καθαρά έσοδα προς εισφορών από το Kino ωστόσο αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 0,7% σε ετήσια βάση, με τη χρηματιστηριακή να σημειώνει πως το συγκεκριμένο παιχνίδι συνεισφέρει το 48% του GGR του ομίλου.

Συνολικά ο όμιλος αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα έσοδα 1,08 δισ. με μικρή αύξηση 0,1% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αναμένονται στα 95,5 εκατ., αυξημένα κατά 9,5% σε σύγκριση με πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v