Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγουν με όρους τα διαγνωστικά εργαστήρια

Επαναλειτουργούν από αύριο τα διαγνωστικά εργαστήρια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους που θα πληρώνουν την ασφαλιστική τιμή των εξετάσεων (χωρίς συμμετοχή 15%), την οποία θα διεκδικούν στη συνέχεια από τον ΕΟΠΥΥ.

Ανοίγουν με όρους τα διαγνωστικά εργαστήρια

Συνέχιση των κινητοποιήσεων με άλλη μορφή αποφάσισαν τα διαγνωστικά κέντρα, ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. 

Όπως αναφέρει το Iatronet, το συντονιστικό όργανο αποφάσισε να επαναλειτουργήσει τα διαγνωστικά κέντρα από αύριο Πέμπτη, αν και δεν καλύπτεται από την πρόταση του Ανδρέα Ξανθού για αύξηση, κατά 9 + 30 εκατομμύρια ευρώ, του «κλειστού» προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις. 

Χαμένοι θα είναι πάλι οι ασθενείς, οι οποίοι θα πληρώνουν την ασφαλιστική τιμή των εξετάσεων (το 85%, χωρίς τη συμμετοχή 15%), ποσό που θα διεκδικούν στη συνέχεια από τον ΕΟΠΥΥ. Από το προσωρινό καθεστώς κάλυψης, εξαιρούνται οι ευπαθείς ομάδες και τα περιστατικά με επικινδυνότητα, όπως οι καρκινοπαθείς.

Στη συνεδρίαση που έγινε νωρίτερα σήμερα, οι φορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά με άλλη μορφή.

Ανέστειλε κινητοποιήσεις και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών

Την αναστολή των κινητοποιήσεων της ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών. Οπως αναφέρει, «το ΔΣ της ΠΕΙΚ σε σημερινή συνεδρίαση του και μετά την θυροκόλληση του ΠΔ διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών αναστέλλει κάθε κινητοποίηση και θα επανέλθει μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου Υπουργού Υγειας με αιτήματα

1. την νομοθετική κατάργηση των Rebate and Clawback,

2. την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ βάσει των πραγματικών αναγκών,

3. την πληρωμή κάθε παρεχόμενης υπηρεσίας στις προσυμφωνημένες με την πολιτεία τιμές,

4. την μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 6% και

5. τον στρατηγικό σχεδιασμό του ρόλου και της θέσης του ιδιωτικού τομέα στο Ελληνικό Σύστημα Υγειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v